znak

Znak koji najdublje vjeruje u dobrotu ljudi

Ona čezne za partnerom, to je večna želja njenog srca, ali ako ćete je voljeti, morate je potpuno voljeti.

Ona je – Vaga!

Vagi je potreban prostor; ona treba slobodu da bude onakva kakva jeste u bilo kom trenutku. Ona vam nikada neće reći odmah nešto kritično, umjesto toga će čekati dok pravi spektar riječi ne zazvuči istinito u njenom  srcu.

Čak i tada, možda bi vam mogla napisati pismo. Budući da je intenzitet njenih osjećanja veliki, to može postati pravi zadatak. Ona voli riječi. Ona voli magiju koju one posjeduju, način na koji je mogu osloboditi.

Dakle, ako volite Vagu, shvatite da su riječi važne, oni su potezi četkice njenog srca. Ona ne laže i ne hvali se, ona nije dobra u tome. Vaše riječi upućene njoj nikada ne smiju biti isprazne. Prezire neispunjena obećanja.

Ona je umjetnik, ali kako bi mogla preživjeti u svijetu, ona mora pronaći svoj medij. Njoj trebaju predmeti i zvukovi, mirisi i teksture koje rezonuju s tim mjestom duboko iznutra koje kaže: “Da. To je to, sada je sve kako treba.”

Ako volite Vagu, morate znati ovo. Njoj treba njena umjetnost, baš kao što vama treba vazduh. Ona traži tišinu.

Vaga će voljeti svoje tijelo. Ona će mrzeti svoje tijelo, takođe. Ali, vi ga morate ga voljeti. Morate je pogledati u oči i smiješiti se.

Pomjerite joj kosu s lica, tako da je možete bolje pogledati. Morate dodirnuti svaki djelić njene kože kao da je to prvi put da je ikada dodirujete. Ona će žudjeti za vašim zagrljajem i venuti bez njega. Njoj treba romansa. Trebaju joj poljupci. Ona će odjuriti daleko da vidi svijet i potreban joj je udoban dom u koji će se vratiti.

Ona će plakati. Puno. Ona će plakati i nećete znati šta nije u redu. Neće vam reći šta nije u redu, ne odmah na početku, jer možda neće ni znati. Doći će vrijeme kada će jednostavno morati da osjeti tugu, kada će morati da osjeti svu teškoću življenja, čak i kada je oboje ne razumijete.

Šta god da je to, ona će to više osjećati. Težinu njenih strahova, njene radoznalosti, sve: odgovornost, mržnju, nasilje i nepravdu, ljepotu i lakoću, sve to. To je plaši, ali je i zapanjuje.

Dakle, trebaće joj vremena i prostora za istraživanje i ne postoji ništa ljepše od Vage kada doživljava svijet. Ona vidi magiju gdje je drugi ne vide. Njoj treba da vjeruje u magiju. Ako volite Vagu, morate slaviti; morate slaviti nju, život, sve i ništa. Ako volite Vagu, morate voljeti samu suštinu ljubavi.

Tu je delikatna ravnoteža – trajni rat između osjećaja žestine i protiv osjećaja mekoće i krhkosti. Večni pokušaj pronalaska nemoguće ravnoteže.

Kako bi kompenzovala to što ne poznaje sebe, ona će ugađati svima oko sebe. Ona će gostiti druge i popravljati situaciju dok joj ne počnete zamjerati zbog toga; ali ako volite Vagu, morate vidjeti njenu žrtvu, bez obzira na to koliko je destruktivna, kako ona voli.

Njeno srce krvari i na taj način ona pronalazi svoje mjesto u svijetu koji može biti neljubazan. Vagi je potrebno da je podstaknete na brigu o sebi. Ona nikada neće biti usmjerena na svoje potrebe, tako da ćete morati da je naučite toj vještini.

Moraćete da je naučite da stavljanje njene potrebe ispred tuđih potreba nije isto što i sebičnost, jer ona sebičnost prezire. Samoća je plaši. Srce će joj često biti slomljeno.

Osjećaće se usamljeno i tužno radi mnogih stvari, ali vi nikada ne smete biti taj koji će ga slomiti u potpunosti.

Ukoliko želite zarobiti srce Vage, to mora biti zauvjek. Od Vage nema predanijih partnera, pažljivijih ni angažovanijih.

Nikada je ne smijete uzeti zdravo za gotovo, jer će se njeno srce zatvoriti kada osjeti neprijatnost, a tada rizikujete da nikada više ne nađete put. Njeno srce zna tajnu svega. Zaštitite ga.

Ona će se ponekada osjećati izgubljeno. Biće joj potreban vrući čaj i pokrivač, crno-beli filmovi i tišina.

Neki drugi put, biće joj potrebno društvo. Zabave i ponoćne šetnje i duboki, suludi razgovori.

Njoj je potreban stalni podsetnik da je lijepa, voljena, još bolje – obožavana. Njoj je potrebna avantura. Vaga želi autonomiju, ali ne može podnijeti ni pomisao da bude ostavljena sama. Morate je prihvatiti, čak i njene kontradiktornosti.

Njoj je potrebna odlučnost, iako je sama ne posjeduje. Ona će vas iznenaditi spontanošću, a vi ćete se diviti njenoj predanosti. Ali ako ona ima vremena za razmišljanje, svaka odluka će biti teška – bilo da je to odluka gdje će jesti, šta će nositi ili koga voljeti.

To će vas uništiti, ali morate pokušati da razumjete. Za nju ne postoji takva stvar kao što je očigledan izbor.

Voljeti Vagu znači voljeti samu Ljubav. Ona voli sve što ima veze s ljubavlju: veze, otkrića, bolno  srce, zanos, samu ideju ljubavi – to je sve isto. Ona žudi za sigurnošću partnerstva, ali takođe žudi za uzbuđenjem zbog ljubavne nesigurnosti.

Ona želi strast. Ona vidi dobro u gotovo svakoj osobi, ali od partnera zahteva inteligenciju i humor. Nema ništa privlačnije od pameti. Mrzi nesklad, jer se zbog njega osjeća ranjivim; ali ako je volite, ne morate se previše brinuti, jer ona vjeruje u oproštaj i povjerenje. Kada se svađate s Vagom, budite sigurni da je svaka svađa za nju kraj svega, a to će je ponekada uništiti; treba da je podsjetite da je svaka rasprava prilika za rast – to je početak novog u svemu.

Vaga voli zaljubljenost i moraćete se zaljubljivati u nju iznova i iznova. Ona će zahtevati trajnu evoluciju i inspiraciju.

Ako volite Vagu, morate vidjeti dobru namjeru koju ona uvijek ima u svom srcu; ako ignorišete taj dio nje, uskraćujete joj ličnu istinu. Ona ne može da preživi bez te istine.

Kad je gruba ili se svađa jer je u pravu – a ona je obično u pravu, jer Vaga je po prirodi pravedna i fer, neosporno morate disati. Tada vjerujte njenim suzama i riječima, one su iskrene. Ona se previše brine da bi ikada nanela namjernu štetu.

Ali ako ste svedok bljeska ljutnje u njenim očima, morate pustiti svoj bes. Nežna, saosjećajna Vaga će silno reagovati kada se suoči s licem nepravde. Morate joj dati prostora da bude ratnik kada joj je srce govori da je vrijeme za borbu.

Morate stajati pored nje, diviti se njenoj predanosti i vjerovati u cilj, vidjeti sve onako kako jeste, manifestaciju najdublje svrhe njenog srca.

Vjerujte u nju i ona će vjerovati u vas. Kada je Vaga srećna, ona može preuzeti svijet. Potrebna joj je samo prava muzika i smijeh.

Ali um Vage je nestalan i preplavljuju ga brige. Ona će proučavati vaše izgovorene i neizgovorene riječi. Ona će razmišljati o sigurnosti, o značenju svakog dodira ili svađe i kakav značaj će to imati za budućnost; ako volite Vagu, morate je nježno voditi nazad do sadašnjosti, iznova i iznova i iznova.

Vaga cvjeta u radosnom sadašnjem trenutku. Ona vjeruje u dobrotu ljudi, u magiju i (prije svega) u sreću do kraja života. Ako volite Vagu, morate vjjerovati u nju zbog svega što ona jeste.

Izvor: atma.hr

Recent Posts