Znaci da vas koristi samo za utjehu

Evo nekoliko znakova koji pokazuju da vas partner samo koristi da bi prebolio/la bivšu/bivšeg.

Da li ste u vezi sa nekim ko je nedavno izašao iz duge veze? Ponekad, kada osoba raskine dugu vezu ili se razvede, traži sljedećeg partnera samo za utjehu, a još uvijek je emocionalno nestabilna i novom vezom pokušava da ne misli o raskidu.

Ukoliko ste našli novog partnera koji je “svježe singl”, budite pažljivi i otvorite četvoro očiju, kako biste se uvjerili da niste samo osoba za utjehu. A evo nekoliko znakova koji pokazuju da je tako.

Bivši/a je još uvek tu negdje

Bez obzira na to koliko je prošlo do raskida, nijedno od njih nije promijenilo status veze u “singl” na Facebooku. Ukoliko partner još uhodi svoju bivšu ili bivšeg na društvenim mrežama, ima njene/njegove fotografije u kući ili stanu, na telefonu ili se redovno čuje sa bivšim bez ikakvog povoda, vjerovatno je bolje da odete na vrijeme.

Njegovi/njeni prijatelji su iznenađeni što ima novog partnera

Ako su sve njegove ili njene bliske osobe šokirane što tako brzo posle raskida ima nekog novog, zastanite i razmislite šta se dešava. Ponekad ljudi sa strane imaju bolji uvid u to šta se dešava jer nisu emocionalno uključeni u čitavu priču.

Veza je fizička

Većina veza za utjehu je samo se*s, uz vrlo malo emocija. Zapamtite to!

Neće da razgovara o ozbiljnim problemima

Kada pokušate da budete ozbiljni ili da započnete razgovor o emocijama, on/a se povuče? Razlog tome može biti što nije zainteresovan/na za vaše emocije, već ste mu samo utjeha i lijek za slomljeno srce.

Ne želi da se obaveže

Ne pokazuje nikakvu želju da se obaveže na budućnost sa vama – čak ni na onu blisku, tako da ne pristaje ni na planove dalje od tekuće nedjelje.

FOTO: Romariju i Ani godine nisu važne: Ona je TOP!

Često govori o bivšem/bivšoj, i to s gorčinom

Da li vaš novi partner često govori o bivšoj ljubavi? Uvijek nalazi način da to pomene u vašem razgovoru? Da li djeluje uznemireno zbog toga što je ta veza govora i da li govori loše o bivšem partneru/partnerki? Sve su to znaci da još uvek postoje osjećanja…

Ako vam ovaj scenario djeluje poznato, možda bi trebalo da razmislite koliko ozbiljno želite da se upuštate u takav odnos. On ili ona definitivno nije prebolio/la prošlu vezu i neko vrijeme će vjerovatno imati problem sa tim da se nekome otvori i nekoga zavoli. Zapitajte se da li želite to da čekate i da u međuvremenu budete utjeha…

(Mondo)

Recent Posts