Žene milijardera: Najteži je posao biti udata za bogataša

Muškarci odjeveni u kućni ogrtač koji viču u svoje skupe mobitele u skupoj klinici prizor je na koji se žene bogataša moraju naviknuti.

Jedan bogataš svako jutro od konobarice zahtijeva doručak koji se ne nalazi na meniju iako zna da ona zbog toga može ostati bez posla. Njegova supruga ga mora smiriti, paziti da ne napravi scenu jer se to na ovakvim mjestima ne tolerira, a rijetko joj uspijeva držati sve pod kontrolom.

Što je on uspješniji, to je njoj teže

Njen muž vjeruje da ona, zahvaljujući njemu, ima odličan život pa ga ne brine kako će se ponašati prema njoj.

“Što je on uspješniji u svom poslu, to je njoj teže”, piše za Daily Mail Helen Kirwan-Taylor koja je 32 godine bila u braku s investicijskim bankarom.

Posted by Helen Kirwan-Taylor on Tuesday, 8 May 2018

Možda su na početku, ističe, imali isti status i obrazovanje, no kad stupe u brak, ona se svodi na ličnog asistenta, s tim da asistent ponekad ipak može imati slobodan dan.

Cristiana Falcone, koja se trenutno razvodi od tajkuna Martina Sorrella, tvrdi da je najteži posao biti udat za bogataša, piše Daily Mail.

Prisjetila se kako ju je jednom prilikom tajnica pitala zašto nastavlja raditi kad je udata za čovjeka čije se bogatstvo procjenjuje na 269 miliona funti.

“Ta žena se željela udati za bogataša, a ja sam joj poželjela reći da će to samo udvostručiti posao”, ispričala je.

Iako je Falcone, koja se za Sorrella udala 2008., sjedila u nekoliko upravnih odbora te je bila medijski savjetnik za Svjetski ekonomski forum u Davosu, rekla je da su je svi doživljavali samo kao ženu bogataša.

“Uvijek su pretpostavljali da ne radim. Sad plaćam za to. Stavili su me u kategoriju supruge i to je sve što me definiralo. Nisam se mogla maknuti od toga”, ispričala je.

Sa svakim zarađenim milionom on postaje sve gori

Helen Kirwan-Taylor ima teoriju da su biznismeni gori od onih što su svoje bogatstvo naslijedili.

“Dok bogati nasljednik zna biti razmažen i teške naravi, osjećat će kompleks manje vrijednosti pored investicijskog bankara. On je svoj novac jednostavno dobio, a za direktora ili predsjednika međunarodne kompanije potrebno je puno truda, žrtve i bezobzirnosti. S tim uspjehom dolazi i doza arogancije i pretjerane samouvjerenosti. Takav je čovjek možda bio razuman u mlađim danima, ali s vremenom je postao narcis. Do takve transformacije dođe kad se naglo uzdigneš u statusu i moći, to prati osjećaj nadmoćnosti. Sa svakim zarađenim milionom njegovo ponašanje postaje sve gore”, kaže ona.

Njegova žena ne samo da to mora trpjeti, već se mora pobrinuti da izgladi neugodne situacije koje je on prouzrokovao.

On zarađuje, a ona mora pristati na sve

Bankari se obično žene međusobno, a kad se takav brak pokaže prekompliciranim, žena daje otkaz. U početku se to čini kao dobar izbor jer se tako ona ima vremena brinuti za kuću, djecu i osoblje, a on razvija posao.

Ona će uživati u ugodnom životu, kućama koje će uređivati, odmorima u hotelima s pet zvjezdica, koliko god pomoćnika želi, kreditnim karticama bez limita i puno slobodnog vremena.

No, tu je i tamna strana: muž je stalno pod stresom, nikad ga nema kod kuće, propušta druženja s prijateljima i roditeljske sastanke. Budući da on plaća sve zaposlenike u kući i pred njih postavlja prevelike zahtjeve, kasnije je na supruzi da izgladi situaciju i uvjeri ih da ne daju otkaz, prenosi Index.hr

Jedan od njih, navodi Helen, pobjegao je s ljubavnicom tvrdeći da je to napravio jer ga žena zapostavlja. Žalio se da se ona previše fokusirala na obaveze oko kuće i djece te da se i udebljala pa mu više nije privlačna. Njegov uvjet da se vrati bio je da smrša bar 10 kilograma, da otkaz i da se seksaju kad on to poželi.

Ona je isprva pristala na to, no kasnije je zatražila razvod. Tokom brakorazvodne parnice on se nije mogao sjetiti koliko godina imaju njihova djeca.

“Svima koje se nadaju postati žene bogataša dajem savjet: nemojte odustati od svog posla, zadržite samopouzdanje i razvijte debelu kožu”, zaključuje Helen.

(radiosarajevo)

Recent Posts