mejsi bic

Željela je da pokaže moć šminke. Onda su korisnici društvenih mreža pokazali svoju surovost

Mejsi Bič (19) iz Velsa željela je još jednom da ukaže na moć koju šminka ima. Zato je na Instagramu objavila selfi na kojem joj je jedna strana lica našminkana, dok je druga potpuno prirodna. Ipak, izgleda da komentatori nisu razumjeli njenu namjeru, pa su slijedile najokrutnije kritike.

Njene fotografije brzo su podigle toliku buru na društvenim mrežama, da ih je na svoj Instagram postavio čak i Mario Dedivanović šminker Kim Kardašijan. Njegova namjera nije bila da je ismije, već pohvali njeno umijeće sa četkicom, ali ostali komentatori nisu bili tako blagonakloni.

Žuži Jelinek: Važno je biti optimist i vedre naravi, a najvažnije je biti zaljubljen

Mnogi su Mejsi nazvali ružnom, odvratnom, pa čak i zastrašujućom bez šminke. “Evo zašto se bojim da se vezujem” ili “evo zašto djevojke treba voditi na bazen na prvi sastanak” samo su neki od uvredljivih komentara ispod njenih fotografija.

 

Bilo je i onih koju su pokušali nespretno da je odbrane tvrdeći da možda ima alopeciju, ali Mejsi je objasnila da to što nema obrve i trepavice zapravo je posledica činjenice da je prirodno riđa i ima albino obrve od kad zna za sebe.

Ipak, uprkos svim kritikama, Mejsi se nije mnogo potresla. Ona kaže da se i te kako prijatno osjeća u svojoj koži.

 

– Tužno je što naše društvo tako razmišlja. Šminka je dio mode i djevojke vole da eksperimentišu i da budu kreativne, a ne da nose šminku kako bi krile lice ili varale ljude. Ne nosimo šminku zbog drugih ljudi, već zbog sebe. Ne bi trebalo da kritikujemo žene i nazivamo ih isfoliranima ako nose šminku, isto ako što ne bi trebalo da im govorimo da su ružne ako je ne nose – kaže Majsi i dodaje da nije znala da je razlika između njenog našminkanog i nenašminkanog lica tako velika.

 

Izvor: Ženablic.rs, Foto: Profimedia

Recent Posts