promjene

Želite srećnu i zdravu vezu? 5 stvari koje odmah MORATE da raščistite sa partnerom

Ponekad dozvolimo da naš odnos sa voljenom osobom stagnira, ogorčenost raste jer se ne uvode nikakve promjene, a mi ćutimo i ne želimo svoje nezadovoljstvo da pokažemo partneru.

To nije dobro jer guranje problema pod tepih može stvoriti dodatne probleme, a vašoj vezi bi se vrlo verovatno nazirao kraj.

Da do toga ne bi došlo, nije loše da s vremena na vrIJeme takoreći “pročistite” svoj odnos sa partnerom. Da iznesete šta vam smeta, šta biste želeli da poboljšate, a šta da ostane isto…

Ojačajte komunikaciju

Često komunikaciju sa partnerom uzimamo zdravo za gotovo, a vrlo dobro znamo da ne postoji dobra veza bez dobre komunikacije. VrIJeme je da svom partneru konačno kažete ono što vas muči već duži vremenski period. Budite otvoreni, ali isto to očekujte i od njega. Budite uključeni u partnerove svakodnevne aktivnosti, postavite sebi pitanje da li razgovarate o bitnim stvarima sa kojima se susrećete u toku dana.

Takođe, slušanje je važan deo komunikacije. Kada nas partner sluša dok pričamo, osjećamo se posebno važnim.

Podijelite svoje odgovornosti

U veze uglavnom ulazimo vođeni nekim svojim uvjerenjima koja potiču od detinjstva, odnosno koja smo dobili od naših roditelja. Njihova uloga je završena, vi ste odrasli i planirate sopstvenu porodicu, a tu su i dalje stara uvjerenja koja vam izazivaju frustraciju.

Razmislite koja uvjerenja vam više ne odgovaraju i potrudite se da ih promjenite.

Ljubavnica mog muža mi je poslala slike njihove akcije, zanemjela sam kada sam vidjela JEDNU stvar!

To jeste naporan put, ali vredi truda jer će vaša veza biti daleko kvalitetnija. Posmatrajte stvari na ovaj način: “Da li imam osjećaj da previše dajem u vezi, a malo toga dobijam zauzvrat?”

Zajedno rukovodite novcem

Povjerenje u partnera, otvorenost kad je u pitanju razgovor o novcu i zajednička ušteda istog, takođe doprinose jačanju vašeg odnosa. Većina ljudi ima taj problem da ne žele da govore o novcu sa partnerom, za mnoge je to tabu tema i izvor stresa.

Očistite vezu od takvog načina razmišljanja i potrudite se da sa partnerom napravite kratkoročne i dugoročne finansijske ciljeve i videćete efekat.

Govorite o intimnosti

Dela, ne riječi..mnogi smatraju. Ali, i te kako je bitno da s vremena na vreme porazgovarate o vašim željama i potrebama zato što muškarci i žene različito doživljavaju intimnost. Za žene, intimnost podrazumeva duge razgovore, lijepe rieči i trenutke maženja, a za muškarce to je seks.

Razmislite o tome ko uvek prvi inicira seks.

Da li ste to vi ili vaš partner? Ako ga samo jedna strana uglavnom inicira, vrijeme je da to promjenite.

Nastavite da gradite povjerenje

Poverenje je stub svakog odnosa. Da biste znali da li u vašoj vezi postoji poverenje, postavite sebi pitanja: “Da li nešto krijem od partnera ili mislim da on krije od mene? Da li imam podršku?”

(objektiv.rs)

 

Recent Posts