Zbog ovoga bi trebali pristati na seks iako niste raspoložen

Ako je u vašoj vezi sve u redu i jedini razlog zašto odbijate seks je zato što se ne osjećate dobro, možda bi trebali razmisliti.

Postoji mnogo razloga zašto u posljednje vrijeme niste raspoloženi za seks.

Među te razloge može spadati užurbani dnevni raspored, stres zbog posla, loše fizičko zdravlje ili ste vi i vaš partner ušli u razdoblje pada senzualnosti.
No, ako je u vašoj vezi sve u redu i jedini razlog zašto odbijate seks je zato što se ne osjećate dobro, možda bi trebali razmisliti. “Istraživanja su pokazala da uzbuđenje može nastaviti seksualnu želju kod žena. Ako dopustite da vas vodi vaše tijelo, taj će primjer slijediti i vaš um. Nakon što doživite orgazam, vi ćete se podsjetiti na ono što ste propustili”, otkriva seksualni terapeut Ian Kerner.
Uz to, prethodna istraživanja pokazala su kako pružanje ugode partneru može potaknuti vaš libido. Zbog gledanja njegovog užitka, i vi ćete se početi osjećati dobro i mogli bi ostati iznenađeni time koliko vas taj proces može uzbuditi.
Sljedeći korak je da se zapitate zašto ste izgubiia želju za seksom. Ako imate problema s doživljavanjem orgazma, pokušajte u seks uključiti igračke ili isprobati nove poze, koje će pomoći u lakšem postizanju orgazma. Ili vam je možda postalo dosadno pa ne bi bilo loše da razgovarate s partnerom o seksualnim fantazijama i novim iskustvima, kako bi vratili seksualnu napetost u vezi.

 

Izvor: index.hr

Recent Posts