ZALEDIĆEMO SE! STIŽE JEZIVO ZAHLAĐENJE NA BALKAN: U nedjelju i ponedjeljak sibirskih -22!

Ako su trenutno proljećne temperature, nemojte se previše opuštati jer slijedi pravi temperaturni šok. U pojedinim dijelovima regije jučer je bilo čak i do 19 stepeni, ali će ona početi postepeno da pada. Već u srijedu neće preći 10 podeok, a u nedjelju je najavljen subjektivni osjećaj od čak -18! Za dva stepena hladnije biće i u ponedjeljak.

Debeli minus i u zapadnoj Srbiji – u Užicu je najavljen subjektivni osjećaj za nedjelju i ponedjeljak čak -22 stepena!

Slična temeperatura očekuje se i u Novom Sadu, odnosno -19. Ovako niske temperature su uglavnom zbog jakog vjetra koji je najavljen u čitavoj regiji.

Snijeg i smrzavanje na -22 mogu da očekuju u nedjelju i Nišlije.

zima sibirska

Photo: weather2umbrela

Gdje za docek Pravosavne Nove godine, OVDJE.

Postepeno hladnije do jakog mraza

Kada je riječ o izgledima vremena za narednih sedam dana, do 20. januara, RHMZ prognozira da će u četvrtak biti pretežno sunčano, poslije podne naoblačenje, prvo na zapadu i jugozapadu, a u toku noći kiša.

U petak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, na višim planinama sa snijegom, u toku noći ka suboti, uz pad temperature, snijeg i u nižim predjelima.

U subotu će biti oblačno i hladnije, mjestimično sa snijegom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima uz stvaranje sniježnog pokrivača.U nedjelju se očekuje postepeni prestanak padavina, zatim, suho i veoma hladno vrijeme, ujutru sa umjerenim i jakim mrazem i maksimalnom temperaturom u većini mjesta ispod nule.

(Kurir)

Recent Posts