Zabaljak Zimska sezona

Žabljak: Zimska sezona bila jedna od NAJUSPJEŠNIJIH do sada

Zimska sezona bila jedna od najuspješnijih do sada. Ljetnja će biti oko 25 odsto bolja od prethodne. Iako su postojale predrasude da zimska turistička sezona u Crnoj Gori neće biti uspješna, to nije bilo tako.

Direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Šarović se pohvalila da su na Žabljaku imali jednu od najbolji zimskih turističkih sezona u prethodnih pet godina.

„Počela je u pravom trenutku 31. decembra, kako je i tradicija Žabljaka. U tom trenutku imali smo sasvim dovoljno sniježnih padavina i otvorenost svih hotela i skijališta Savin kuk. Na dnevnom nivou imali smo negdje od 300 do 500 posjetioca na skijalištu Savin kuku. Mogu reći da smo zadovoljni zimskom turističkom sezonom, koja je u kontinuitetu trajala cijeli januar i februar mjesec”, kazala je Šarovićeva za agenciju Mediabiro.

Čak ni povremeni loši vremenski uslovi na Žabljaku nijesu uticali na rad turističke privrede. Obilne sniježne padavine i dovoljno snijega spasile su sezonu. Osim toga, kako navodi Šarovićeva, neke epidemiološke mjere Ministarstva zdravlja odrazile su se pozitivno na rezultate ovogodišnje sezone.

Crno jezero, Foto: MediaBiro

„One su pozitivno uticale na to da su se svi turisti iz Crne Gore opredijelili za boravak u planinskim turističkim centrima. Odnosno da svoj godišnji odmor ili slobodne vikende provedu na Žabljaku ili u Kolašinu. Sama statistika pokazuje da je tokom zimske turističke sezone 90 odsto bilo domaćih turista, a svega 10 odsto su bili inostrani turisti”, poručila je direktorica TO Žabljak.

Kako je kazala Šarovićeva, turistička ponuda Žabljaka bazira na prirodi i uživanju u prirodnim ljepotama, a toga u ovoj Opštini ima na pretek.

Međutim, iako nada postoji, ljetnja turistička sezona je neizvjesna.

„Očekujem da će ljetnja turistička sezona biti relativno uspješna. Naravno, ne očekujem onu rekordnu 2019. godinu, ali ono što je naš atribut i šansa je ta otvorenost, odnosno uživanje u prirodi. Svi turistički proizvodi su vezani za otvorenost prostora, za uživanje u prirodi, NP Durmitor. U odnosu na prethodnu godinu, očekujemo negdje od 20 do 25 odsto bolju turističku sezonu”, rekla je Šarovićeva.

Za razliku od prethodnih godina, ove godine nema ranog booking-a.

„Ove godine je potpuno jedna atipična situacija. Imali smo nešto rezervacija za maj mjesec, ali nažalost većina njih je već sad otkazana. Turisti se odlučuju za rezervaciju samo par dana prije dolaska zbog neizvjesne situacije. Ne znaju kakvi su uslovi za dolazak u Crnu Goru. Za sada, za ljetnju sezonu skoro da nema rezervacij”, poručila je Vanja Šarović.

(mediabiro)

Recent Posts