Vremenska prognoza za ovu nedjelju!

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje ove nedjelje:

Prognoza vremena

Period ponedjeljak-petak:

Umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, na sjeveru snijeg i susnježica a od srijede u nižim predjelima i kiša. U ponedjeljak i utorak padavine slabog intenziteta i duži suvi periodi, a u noćnim satima je po koja sniježna pahulja moguća i u nižim centralnim predjelima. Tokom srijede, črtvrtka i petka prijepodne, osim na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku, intenzivnije padavine, povremeno pljuskovi i grmljavina. Vjetar, uglavnom južni i jugoistočni, prva dva dana slab do umjeren, od utorka popodne do petka prijepodne povremeno pojačan do jak. Temperatura vazduha u ponedjeljak i utorak u manjem padu, u srijedu i četvrtak u blagom porastu, a od petka ponovo u manjem padu.

Prognoza vremena za pomorce

UPOZORENJE: Uglavnom, na otvorenom moru, ponegdje udari NW i W vjetra, 25-30 čvorova. More umjereno talasasto do talasasto.

SINOPTIČKA SITUACIJA: Slabi talasi u sklopu prostrane i duboke visnske doline.

PROGNOZA VREMENA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 ČASA:

Vjetar NW i W, a uz obalu povremeno NE i E, 4-16 čvorova, na otvorenom moru ponegdje na udare 25-30 čvorova. More 3-4. Vidljivost 5-15 km. Promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno kiša ili pljusak sa grmljavinom, naročito u popodnevenim satima. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 11 stepeni.

Recent Posts