Vremenska prognoza za ovu nedjelju!

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje ove nedjelje…

Prognoza vremena

Period ponedeljak-petak:

Naredna pet dana promenljivo oblačno, povremeno kiša, koja će se tokom noći i jutra u višim planinskim predjelima na sjeveru smjenjivati sa susnježicom snijegom. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku znatno manje padavina, odnosno duži periodi suvog vremena. Vjetar jugoistočni i južni, povremeno umjeren do pojačan, na primorju i u sjevernim predjelima na udare i jak. Temperatura vazduha u manjem kolebanju, krajem perioda u blagom padu.

Prognoza vremena za pomorce

UPOZORENJE: Uglavnom u jutarnjim satima, a na otvorenom moru i tokom noći, udari SE i S vjtra, uz obalu i E, od 25 do 40 čvorova. More umjereno talasasto do jače talasasto.

SINOPTIČKA SITUACIJA: Uticaj jugozapadne struje u sklopu visinske doline i slabe ciklonske aktivnosti iznad Zapadnog Mediterana.

PROGNOZA VREMENA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 ČASA:

Vjetar SE i S, uz obalu povremeno i E, 6-18, na udare 25 do 40 čvorova, preko dana će oslabiti i na otvorenom kratkotrajno skrenuti na SW smjer. More 3-4, ujutru na otvorenom 5. Vidljivost 10-15, pri kiši i ispod 10 km. Pretežno oblačno, povremeno kiša, tokom jutra ponegdje i pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura vazduha do 15 stepeni.

Recent Posts