Vremenska prognoza za ovu nedjelju!

Prognoza vremena

Period ponedeljak-petak:
U ponedeljak na sjeveru ledeno hladno sa jakim sjevernim vjetrom, na udare i orkanske jačine, umjereno do potpuno obalčno sa slabim do umjerenim snežnim padavinama, mjestimično biće pojave sniježnih mećava. U ponedeljak u centralnim i južnim predjelima, veoma hladno, prijepodne umjereno oblačno, provejavanje snijega sa jakim sjevernim vjetrom, sjeverni vjetar na udare i orkanske jačine, u drugom dijelu dana pretežno sunčano i dalje jak sjeverni vjetar na udare i orkaske jačine.
U utorak i srijedu na sjeveru ledeno hladno sa jakim sjevernim vjetrom, na udare i olujne jačine, umjereno do potpuno obalčno sa slabim snežnim padavinama, lokalno biće pojave snežnih mećava, a u centralnim i južnim predjelima pretežno sunčano, vjetar sjeveroistočni jak do veoma jak.
U četvrtak i petak pretežno sunčano u cijeloj zemlji, vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova. Temperatura vazduha na sjeveru od ponedeljka u osetnom padu, ledeno hladno,do srijede, od srijede na sjeveru porast temperature vazduha na sjeveru. Na jugu osetan pad temperature vazduha u ponedeljak, od utorka blagi postepeni porast temperature vazduha.

Prognoza vremena za pomorce:

UPOZORENJE: Udari N i NE vjetra 35-60 čvorova. More talasasto do jače talasasto, na otvoreno povremeno i uzburkano.

SINOPTIČKA SITUACIJA: Preko Jadrana se premješta visinska dolina sa sjeveroistoka; u prizemlju jača uticaj grebena sa sjeverozapada kontinenta.
PROGNOZA VREMENA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 ČASA:
Vjetar N i NE, 10-24, na udare 30-60 čvorova, tokom noći postepeno u slabljenju. More 3-5, na otvorenom preko dana do 6. Vidljivost oko 20 km. Pretežno vedro, tokom jutra umjera oblačnost. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 7 stepeni.

Recent Posts