Besplatan

Volonteri u Ulcinju dnevno podijele oko 400 besplatnih obroka

U humanitaranoj akciji “Besplatan obrok” u kojoj učestvuju građani, privrednici, sportisti i učenici, siromašnim Ulcinjanima podijeljeno je 9.000 besplatnih toplih obroka, 24 traktora drva, namirnice za 110 porodica, a nekoliko kuća je opremljeno namještajem kazao je za Pobjedu jedan od volontera, Sulejman Trumić.

Prema njegovim riječima, akcija je počela 2. janura i, prema procjenama, trajaće sigurno bar do kraja februara.

“Akcija je pokazala da Ulcinj ima potrebu za pokretanjem narodne kuhinje, što će u narednom periodu biti naš prioritet. Radićemo na tome i uvjerenismo da ćemo uspjeti”, ističe Trumić.

Kako kaže, svakodnevno je u rad uključeno oko 20 volontera.

“Ne pomažu samo oni, već čitav grad. Ulcinjani su još jednom pokazali humanost i potvrdili da su ljudi velikog srca, spremni da pomognu onima kojima je to potrebno. Iz dana u dan pridružuje nam se sve veći broj građana, kao i privrednika. Žene nam samoinicijativno donose i poklanjaju pripremljene obroke. Osim toga, dva kuvara pripremaju hranu u svojim kućama i donose gotova kuvana jela”, objašnjava Trumić.

Počeli su sa pet šest obroka, koliko su podijelili prvog dan. Sada dnevno podijele od 380 do 410 obroka, a starim i nemoćnim sugrađanima odnose hranu njihovim kućama.

Recent Posts