vojska

Vojska Crne Gore izgradila most na Zeti, i to za 5 dana! (FOTO)

Vojnici Inžinjerske čete Pješadijskog bataljona iz kasarne “Milovan Šaranović” izgradili su u Danilovgradu alternativni most “Bejli”, kojim će se, do završetka rekonstrukcije postojećeg mosta, odvijati saobraćaj preko rijeke Zete.

.“U okviru uspješne saradnje Vojske Crne Gore sa opštinom Danilovgrad i Direkcijom javnih radova, pripadnici Vojske su za pet dana sklopili pomoćni most, kako bi se pješacima i vozačima obezbijedilo sigurno funkcionisanje sa jedne na drugu stranu obale”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane..

Načelnik Odsjeka za operacije u Generalštabu VCG, pukovnik Saša Ivanović, naglasio je da je ovo bila dobra prilika da se na probu stave mogućnosti vojnih kapaciteta i da Vojska Crne Gore na pravi način efikasno i blagovremeno odgovori postavljenom zadatku.

NEVJEROVATNA VJEŠTINA: Dječak žonglira Rubikovim kockama i riješava ih (VIDEO)

“Uspjeli smo da prvi put u zemlji sklopimo ‘Bejli’ sa dva raspona i čeličnom konstrukcijom dužine 60 metara, koja je oslonjena na betonske stubove sa jednom kolovoznom trakom”, precizirao je Ivanović.

..Most “Bejli”, kako su kazali iz ministarstva, omogućiće nesmetan saobraćaj preko rijeke Zete, od centra grada prema Pažićima i Martinićima, kao i drugim mjestima na sjeveru opštine, do završetka rekonstrukcije starog Mirkovog mosta.
..“Ovo je još jedna u nizu realizovanih aktivnosti, gdje je Vojska stavila svoje kapacitete na raspolaganje lokalnim upravama, u cilju što bržeg i efikasnijeg rješavanja infrastrukturnih problema stanovnika gradova širom Crne Gore”, rekli su iz ministarstva.

Recent Posts