Vojni tehničar u mornaričku bazu u prtljažniku automobila prokrijumčario ljubavnicu i skrivao je puna dvije nedelje. Je li pao u zamku?

Britanski mediji pišu kako je u Kraljevskoj mornaričkoj bazi Yeovilton u Somersetu otkrivena žena za koju se istražuje je li kineska špijunka. Mornarica je pokrenula istragu nakon što je djevojka vazduhoplovnog tehničara pronađena kako se skriva u ormaru nakon što ju je on prošvercao u vojnu bazu.

Kako bi izbjegao da bilo tko od osoblja ulazi i njegovu sobu, tehničar koji je dio jedinice Commando, na vrata sobe je stavio oznaku s natpisom: ‘Ne ulazi, sam sam obavio očišćenje’.

Daily Mail piše kako je žena uhvaćena dok se polugola skriva među kombinezonima svog ljubavnika u ormaru.

Njegove kolege vjeruju da ga je djevojka zavela i iskoristila kako bi došla do povjerljivih informacija. Ona je rođena u Aziji, ali je nizozemska državljanka. Iz baze su je ispratili naoružani čuvari.

Ministarstvo obrane, ne želi potvrditi da se radilo o špijunaži. Izvori iz mornarice rekli su da je djevojka tehničara neovlašteno kao strana državljanka boravila na zabranjenom prostoru Ministarstva obrane te su incident opisali kao zapanjujući prekršaj i kršenje COVID mjera, no negiraju špijunažu.

Oli Scarff/AFP

Britanski mediji pišu da je tehničar koji služi u 847 mornaričkoj zračnoj eskadrili, rekao šefovima da je ženu prvi put upoznao na odmoru 2019. godine te da ju je prokrijumčario u mornaričku bazu u prtljažniku svoga automobila nakon povratka s božićnih praznika.

RNAS Yeovilton je zračna baza kraljevske mornarice u Somersetu, koju koristi i britanska vojska.

U njoj se nalaze helikopterske snage Kraljevske mornarice i brojni helikopteri Merlin i Wildcat.

Obje vrste helikoptera ovoga će ljeta sudjelovati u misiji Kraljevske mornarice na Južnokineskom moru, koje Kinezi smatraju svojim teritorijalnim vodama.

(slobodnadalmacija)

Recent Posts