Voda bi u Podgorici mogla poskupiti za 23 odsto

Ako zahtjev Vodovoda potvrdi Regulatorna agencija za energetiku i Skupština Glavnog grada, voda ce uskoro u Podgorici biti skuplja 23 odsto.

Iz Vodovoda tvrde, da bi građani, to preduzeće i Glavni grad, mogli biti u problemu, ako voda ne poskupi, a prvi čovjek Podgorice za to ima razumijevanja.

“Ukoliko struka kaže svoje i ukoliko se ispostavi da je to potreba vezana za normalno funkcionisanje tog sistema, ja cu kao gradonačelnik takvo rješenje podržati”, kazao je gradonačelnik Ivan Vuković.

Vuković, međutim, priznaje kako do poskupljenja ne bi došlo da nije ogromnih gubitaka i da građani redovno plaćaju račune. Dug za vodu Podgoričana je, po posljednjim podacima, čak devet miliona eura.

“Niko ne voli poskupljenje to je tačno, ali niko ne može biti ponosan na činjenicu da mi na toj mreži imamo ogromne gubitke, da se oko 50 odsto vode koju vodovod ispumpa negdje gubi, da su nam navike kada je u pitanju plaćanje vode takve da se takođe ne možemo time pohvaliti, tako da mislim da, kad bismo svi mi promijenili odnos prema tom životno važnom pitanju, možda ne bismo ni bili u situaciji da uopšte razmišljamo o neophodnosti povecanja cijene vode

U opoziciji pak tvrde da je najveći problem to što DPS godinama partijski gomila radnike u Vodovodu i da voda zato poskupljuje. Iako je ranije obećao da ce zbog kritika opozicije, provjeriti ima li i Vodovodu viška zaposlenih, Vuković danas kaže da će to pokazati odluka o sistematizaciji, koja se očekuje uskoro.

“Od kolega iz menadžmenta tog preduzeća sam dobio uvjeravanja da oni rade punim kapacitetom, da njima svi ti ljudi trebaju, ali hajde da vidimo kao ce izgledati ta sistematizacija, i u zavisnosti od toga mi ćemo kao Glavni grad povući određene poteze, ali ono što je za nas najvažnije jeste da imamo redovno snabdijevanje.

A i to bi, poručuju, iz Vodovoda, ako voda ne poskupi, moglo da bude problematično, naročito kada su u pitanju seoski vodovodi, koje bi mogli da se ugase.

(Vijesti)

Recent Posts