RAJKO RADULOVIC VILLAGE WINARIES

Village wineries — tragovima vina i davnina!

Tragajući za najboljim domaćim vinima, put nas je odveo u znane i neznane krajeve naše zemlje, a sa tog putovanja nakon punih četiri mjeseca vinskih pustolovina otkrili smo neprocjenjivo blago: istorijsko, kulturno, hedonističko i turističko.

Projekat Village wineries tragovima vina i davnina je jedinstven, savremeni internet informator i turistički generator u kome su pojedinačno predstavljene najinteresantnije privatne domaće vinarije i njihova proizvodna i turistička ponuda.

Osim informacija, posjetioci koji požele da obiđu neku od predstavljenih vinarija, na sajtu www.villagewineries.me će moći da rezervišu ture uz obezbijeđen prevoz i pratnju specijalizovanog pratioca — somelijera na engleskom jeziku, što je za sada jedinstven proizvod na našem turističkom tržištu. Osim aranžmana po sopstvenom izboru, za istinske ljubitelje, kreirali smo i tri jedinstvena paketa u kojima ponaosob predstavljamo tri vinske regije Crne Gore. Ovakav program osmišljen je u saradnji sa partnerskom turističkom organizacijom, čime garantujemo profesionalnu, brzu i kvalitetnu uslugu posjetiocima.

Projekat Village wineries inspirisan je željom da, poput najvećih svjetskih vinskih regija, od Crne Gore napravimo destinaciju kakva svojim vinskim blagom zaslužuje biti. Jedinstveni  vranac, kratošija, žižak i krstač, ali i sve „pripitomljene“ sorte svjetskog glasa koje su se dobro prlagodile našem tlu, zaslužuju biti predstavljene domaćim i stranim uživaocima i hedonistima.

Ovako je ideja rodila novu ideju, da napravimo jedinstven i sveobuhvatan turističko-promotivni kanal kojim ćemo predstaviti sve ono što domaće vinarije nude (hranu, smještaj, turističke izlete…) pružajući stranim gostima  u turističkom smislu savremen a u svakom drugom smislu neponovljiv doživljaj.

Obišli smo preko 50 vinarija, isprobali više stotina etiketa, što vina, što rakija, likera, kao i nekih rijetkih alkohola koji će se tek pojaviti pred domaćim sladokuscima. Čuli smo nevjerovatne porodične priče, otkrili zanimljive istorijske podatke i doživjeli novu dimenziju Crne Gore koju ćemo predstaviti turistima.

Recent Posts