Venecija BLISTA

VIDEO: Italijanski DRAGULJ – Venecija BLISTA kao nekada, mjere gotovo u potpunosti UKINUTE

Vlasti u Italiji donijele su odluku o relaksiranju epidemioloških mjera na području Venecije, čime je jedan od dragulja italijanskog turizma ponovo oživio.

Prema novoj odluci, barovi i restorani u ovom italijanskom gradu mogu ostati otvoreni do kasno u noć bez vremenskih ograničenja. Odluka o uvođenje vremenskih ograničenja na rad ugostiteljskih objekata bila je snazi u ovom gradu od oktobra 2020. godine.

Kada je riječ o epidemiološkim mjerama, italijanske vlasti su saopćile kako će mjere poput nošenja maski i pravila fizičke distance ostati na snazi, dok su ostale mjere u potpunosti ukinute. Takođe, nakon dugo vremena ukinuta je i mjera policijskog sata što je odluka koju su građani ovog grada naročito pozdravili.

“Počeli smo s radom, nadamo se uspješnoj sezoni”, rekao je stanovnik Gino D'Ambrosio.

Prije pandemije koronavirusa, Venecija je privlačila i do 30 miliona turista na godišnjem nivou.

Nakon početka pandemije, grad koji se rijetko može zamisliti bez turista, pretvorio se u “grad duhova”.

“Vidjeti Veneciju bez turista zaista je tužno. Nadamo se boljoj situaciji”, rekla je stanovnica Venecije Tiziana Alterio.

Italija je od početka pandemije koronavirusa zabilježila više od 126.000 smrtnih slučajeva. Međutim, kako napreduje kampanja vakcinacije protiv koronavirusa, tako i italijanske vlasti ublažavaju ograničenja u cijeloj zemlji.

(klix.ba)

Recent Posts