UPOZORENJE VODOVODA: Voda sa Mareze ZAMUĆENA, evo koja NASELJA bi trebalo da PROKUVAVAJU

Predzeće Vodovod i kanalizacija Glavnog grada upozorilo je građane koji se snabdijevaju vodom sa vodoizvorišta Mareza da vodu prokuvavaju zbog blage zamućenosti.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

OPASNOST: TORNADO iz Italije danas će ZAHVATITI Crnu Goru?

“Obilne padavine na području Podgorice, izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza.

Labaratorija DOO “Vodovod i kanalizacija”kontroliše ispravnost vode za piće na mreži i svim izvorištima iz sata u sat.

Današnje fizičko hemijske analize vode sa izvorišta Mareza pokazuju ispravnost svih parametara, osim registrovane blago povećane mutnoće. Napominjemo i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom. (sadržaj hlora 0,39-0.4 miligrama po litru).

Međutim, iako je registrovana mutnoća blaga i neznatno iznad dozvoljenih vrijednosti, zbog najavljenih obilnih padavina, kao mjeru predostrožnosti Vodovod preporučuje građanima koji se snabdijevaju sa ovog vodoizvorišta da prije upotrebe izvrše prokuvavanje vode.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada,dio ispod Gorice, MaloBrdo, StaraVaroš, Zabjelo,Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema I bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada.

Vodovod i kanalizacija će učiniti sve da stanje na vodoizvorištu Mareza i kompletan vodovodni sistem Podgorice drže pod kontrolom. S obzirom na obilne padavine, labaratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost.”

Recent Posts