Udomljeno devet kučića sa Dizdarice

Akcija udomljavanja pasa iz Azila na Dizdarici naišla je jutros na više nego izvanredan odjek kod Novljana, tako da je novi dom dobilo svih 6 pasa koji su iz Azila donijeti na ulaz glavne gradske pijace u Herceg Novom.

Osim toga, akcija volontera Azila i Komunalno stambenog preduzeća podstakla je neke, koji su otišli do Azila i izabrali nekog drugog psa, pa je direktno sa Dizdarice usvojeno još troje.

Jedna od stalnih volonterki Jasna Čavić, prezadovoljna je akcijom i želi da se ona nastavi:

„Ljudi su se okupili i prije nego što smo postavili boksove i čim smo počeli da ih iznosimo iz auta, moglo se čuti ko će kojeg da uzme. Imali smo 4 štenca od po 3-4 mjeseca i dva starija psa od godinu. Danas su svi dobili novi dom“, navela je Čavić.

Naglasila je da su psi koji su udomljeni čipovani i vakcinisani o trošku Azila, a prilikom primopredaje pasa, novi vlasnici potpisali su Ugovore o udomljavanju.

„Na ovaj način malo smo rasteretili Azil u kojem je do danas bilo oko 90 pasa. Nastojaćemo da nastavimo akciju, možda več sljedećeg vikenda, ali o tome ćemo svakako na vrijeme obavijestiti javnost“, dodala je ona.

Cilj akcije je da što više pasa iz Azila dobije bolje uslove za život, s obzirom da je on popunjen:

„Neki optimalan broj pasa u Azilu bio bi oko 70. Na ovaj način uspjeli smo da „probudimo“ sve kojima je odlazak do Azila možda najveći problem. Zadovoljni smo i želja nam je da akciju nastavimo“, kazala je Čavić.

Podsjetićemo da je u toku akcija prikupljanja ćebadi za pse u Azilu, pa svi koji su zainteresovani za pomoć, detaljnije informacije mogu dobiti posredstvom Fb grupe Beautiful animals.

(radiojadran)

Recent Posts