Ubistvo jelena

Ubistvo jelena u NP “Biogradska gora”: Saslušali sumnjivce, ali ih ne hapse

Krivolovci ostavili pušku nakon ubistva jelena u NP “Biogradska gora”, ali policija čeka nalaze DNK vještačenja

Trojica krivolovaca koji su, kako se sumnja, 14. novembra u Nacionalnom parku “Biogradska gora” ubili jelena, još nisu procesuirana, iako ih je šef službe zaštite zatekao na licu mjesta.

Oni su pobjegli nakon intervencije šefa lovočuvara, a policija, iako ih je saslušala, čeka nalaze DNK vještačenja.

To proizilazi iz odgovora Uprave policije:

Iz te institucije ističu da su saslušali osobe za koje postoje indicije da bi se mogle dovesti u vezu sa ubistvom jelena i dodaju da će nakon vještačenja izuzetih tragova, predmeta i DNK nalaza, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzeti dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju tog događaja.

Nakon odstrela zaštićene vrste divljači, krivolovci su u prašumi ostavili lovačku pušku i prsluk.

Iz Uprave policije nijesu odgovorili na pitanje da li je tačno da prikrivaju sina službenika UP koji je, navodno, učestvovao u tom zločinu.

To ih je, indirektno, prije dva dana, optužila direktorica JP Nacionalni parkovi Crne Gore, Jelena Kljajević:

”Ne želimo da vjerujemo da policija želi da zaštiti sina jednog svog službenika koji je učestvovao u tom zločinu, a o čemu se naglas priča u Kolašinu i Beranama”, kazala je ona.

Iz UP “Vijestima” su kazali da ih je šeg službe zaštite NP “Biogradska gora” 14. novembra obavijestio da su u mjestu Jelenak zatečena tri nepoznata lica koja su odstrijelila jelena:

”A koji su se nakon intervenisanja šefa službe zaštite udaljila sa lica mjesta. Policija je izašla na lice mjesta, izvršen je uviđaj, pronađena je lovačka puška. Predmeti i tragovi pronađeni na licu mjesta su izuzeti i upućeni na vještačenje”.

Dodaju da su prikupili obavještenja od tog nadzornika, više građana i sumnjivog trojca:

”U cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i rasvjetljavanja događaja”, kazali su iz UP.

Nijesu odgovorili ni na pitanje čija je puška pronađena u NP “Biogradska gora”, niti ono koje je postavila Kljajevićeva – zašto i do kada će postojati zaštićeni krivolovci koji vrše zlodjela u nacionalnim parkovima.

(vijesti)

Recent Posts