U ovih 5 omiljenih zemalja NEĆE BITI OBAVEZNOG TESTIRANJA! Gdje možemo na letovanje bez potvrde da smo negativni!

– Od početka juna biće ukinuti testovi za ulazak u države koje su važne turističke destinacije, naše destinacije. Za odlazak u Grčku, Tursku, Crnu Goru, Bugarsku, Srbiju pa čak i Egipat, neće biti potrebno testiranje. Meriće se temperatura, poštovaće se socijalno distanciranje kako bi turizam, kao takav, zaživeo u punom obliku – rekao je Aleksandar Seničić direktor JUTE (Nacionalna asocijacija turističkih agencija).

On je istakao da se još uvek ne zna mnogo o korona virusu, ali da je bitno da se poštuju sve mjere.

– Bitno je da vodimo računa, o smještajnim objektima da li će se puniti do kraja. Švedski sto je ove godine kao takav nemoguć zbog okupljanja velikog broja ljudi. Doručak će biti služen standardno za stolovima, a ono što može da predstavlja problem jeste smanjen kapacitet hotela ili smanjen obim prevoznih sredstava – dodao je Seničić.

“ŠTA NAS BRIGA ZA TVOJE MIŠLJENJE!?” Jovana otvoreno progovorila o Jeleni Đoković u programu uživo

Šta ako se na moru razbolite

Seničić je objasnio i šta može da se desi ukoliko se razbolite i dobijete temperaturu na ljetovanju.

– Nije novost da putno zdravstveno osiguranje ne pokriva neke vrste lječenja od nekih virusa. Ne postoji osiguranje koje zbog proglašene pandemije pokriva ovu vrstu bolesti. Važno je da turisti znaju da standarnda polisa osiguranja pokriva kompletnu negu do momenta kada se dijagnostifikuje da imate korona virus, čak i testiranje koje bi se obavilo na licu mesta – rekao je on.

FOTO: TANJUG AP/YORGOS KARAHALIS

Karantin u svojoj zemlji ili inostranstvu?

Ako se ispostavi da ste pozitivni, ostaje još da se utvrdi da li ćete biti deportovani u karantin u svoju zemlju, ili ostajete na trenutnoj destinaciji.

– Postoji još procedura koje treba da se uspostave. Da li će turista biti vraćen u svoju zemlju u karantin ili će se to sprovoditi na destinaciji na kojoj se nalazi, mislim da je to verovatnije, da će biti u karantinu u zemlji u kojoj se nalazi – istakao je Seničić.

(pink)

 

Recent Posts