U okviru omaža drugarici Broz premijera vina za dušu

Sjutra će, u okviru multimedijalnog spektakla pod nazivom “ Drugarica Broz – omaž ženi i jednom vremenu“, koji počinje u 21 sat na Trgu Republike, biti održana promocija novih vina kompanije  “13. Jul Plantaže”  pod nazivom “Pro Anima”, za sve goste revije.

Kompanija “13. Jul Plantaže” je podržala ovaj svojevrsni multimedijalni projekat  autorke Seke Martinović, koji će u režiji Draška Đurovica biti prikazan u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, a nakon oficijelnog programa će za sve posjetioce i učesnike biti priređena premijerna degustacija  i promocija novih vina Pro Anima. Pozivnice za degustaciju će biti podijeljene u toku revije, svim zvanicama.

PRO ANIMA

Vjerujući u kvalitet internacionalnih sorti chardonnay, sauvignon, pinot blan…koje se gaje na Ćemovskom polju, kao i snagu crnogorskog podneblja, Kompanija “13. Jul Plantaže” je kreirala novu liniju vina “Pro Anima”, koja su nastala u traganju za najboljim teroarom koji će davati vina koja će biti najbolji izraz onoga što Ćemovsko polje ima da ponudi. Zato su ova vina za dušu i posebne trenutke.

„Pro Anima Pinot Blanc“ je vrhunsko bijelo vino, proizvedeno od pažljivo, ručno biranih grozdova pino blanca. Berba je obavljena u ranim jutarnjim časovima što je doprinijelo očuvanju sortnih aroma, među kojima dominiraju arome citrusa i ananasa sa delikatnim začinskim tonovima, koji nagovještavaju izuzetan spoj svježine i elegancije.

Vino je zlatno žute boje, sa zelenkastim odsjajem, prefinjene voćne arome citrusa, jabuke i ananasa, na ukusu izbalansirano, mekano i kompleksno, sa dugom završnicom, pa se ističe kvalitetom i punoćom.

„Pro Anima Chardonnay – Sauvignon 2014“ je vrhunsko bijelo vino pažljivo kreirano od chardonnay-a, oplemenjenog diskretnim notama  sauvignon blanc-a.

Internacionalne sorte za proizvodnju bijelih vina chardonnay i sauvignon blanc daju odličan  kvalitet  grožđa na Ćemovskom polju. Savremenom tehnologijom prerade  grožđa  nastalo je i ovo vino za dušu.  U vinu dominiraju prefinjene  arome citrusa i tropskog voća sa finim začinskim tonovima koji daju vino izuzetne svježine.Na ukusu elegantno i harmonično,  sa slasnom i dugom završnicom.

 

 

Recent Posts