U kafu dodajte malo cimeta i promijenite sebi život

Pored interesantnog ukusa, cimet bi trebalo da koristite i zbog zdravlja, jer je ovaj začin pravo bogatstvo za organizam.

Cimet bi trebalo da koristite i zbog zdravlja

Cimet je sjajan izvor vitamina i minerala pogotovo gvožđa, kalcijuma, magnana i vitamina C. Ovo je sjajn način da pojačate svoj imunitet, ali i da ubrzate organizam, smanjite nivo šećera i holesterola u krvi i smanjite menstrualne bolove.

Ukoliko ste na dijeti ovaj začin će vam dobro poslužiti za zavarate glad, a možete ga dodati i u limunadu ili čaj.

Istraživanja su pokazala da miris cimeta može poboljšati kognitivne sposobnosti, pamćenje, obavljanje određenih zadataka i da povećava budnost i koncentraciju.

Vjerovatno će vam biti interesantna činjenica da ukoliko u šoljicu kafe dodate samo ¼ kašičice cimeta, vaš orgnazim će biti spremniji da se odbrani od virusa i bakterija. Pored sjajne arome koju ćete dobiti, učinićete i uslugu svom organizmu.

Prvu jutarnju kafu začinite ovim mirisnim začinom, a umjesto kravljeg mlijeka dodajte bademovo (koje možete sami spremiti) ili kokosovo.

Primijetićete da ćete tokom dana imati više energije, bićete manje naduti, a kako ovaj začin reguliše šećer u krvi eliminsaće napade gladi i bićete duže siti.

Ukoliko želite da se osvježite tokom tropskih dana, napravite ledenu kafu:

Uzmite visoku čašu, dodajte omiljenu kafu u granulama, malo vrele vode i promiješajte tako da se granule sasvim rastope. Dodajte ¼ kašičice cimeta, dvije kašičice kokosovog ulja, 1/8 kašičice kakaoa i dopunite piće biljnim mlijekom (sojinim, bademovim, kokosovim, prinčanim ili ovsenim).

Ne zaboravite da ponekad male promjene mogu da imaju veliki uticaj na zdravlje.

Izvor: CDM

Recent Posts