U CRNOJ GORI SKLOPLJENO 289 BRAKOVA: U ovim opštinama nije bilo ni vjenčanja ni razvoda

U Crnoj Gori u prvih šest mjeseci ove godine sklopljeno je 289 brakova, a razvedeno 34, pokazuju najnoviji podaci MONSTAT-a. Zanimljiv je podatak da u čak sedam opština u ovom periodu nije bilo ni sklopljenih ni razvedenih brakova i to u Andrijevici, Daniolvgradu, Gusinju, Kolašinu, Petnjici, Plavu i Šavniku.

“Razvoda nije bilo u Budvi, Mojkovcu, Nikšiću, Plužinama, Tivtu i Ulcinju”, navodi se u Mjesečnoj analizi MONSTAT-a.

Najviše sklopljenih brakova je bilo u Podgorici 131, a razvedenih devet. U Baru je zabilježeno 17 sklopljenih, četiri razvedena, Beranama 12 sklopljenih, jedana razveden brak. Na Cetinju se vjenčalo devet parova, a četiri razvelo, Herceg Novom je na ludi kamen stalo osam parova, a zvanično je jedan par raskinuo bračnu zajednicu. U Kotoru je sklopljeno 15 brakova, a tri razvedena, Rožajama je 10 brakova sklopljeno, a šest razvedeno. Na Žabljaku su sklopljena dva, a jedan razveden brak.

Statistika je pokazala da je u prvih šest mjeseci u Crnoj Gori rođeno 3.418 beba, od čega 1.726 muškog pola, a 1.692 ženskog pola. U istom periodu umrlo su 3.252 osobe, i to 1.662 muškaraca i 1.590 žena.

Podaci neumoljivo pokazuju da najviše građana i dalje napušta Bijelo Polje i Niškšić. Od 1. januara do 31. jula ove godine Bijelo Polje je napustilo 435 građana, a Nikšić 437. Iz Berana je otišlo 269 građana, Cetinja 159, Kolašina 86, Mojkovca 114, Plava 101, Pljevalja 225, Rožaja 171, Šavnik 64 i Žabljaka 52. Ovo su sve opštine u kojima je u posmatranom periodu mnogo veći broj odseljenih nego doseljenih građana. Podsjećamo da MONSAT prati migracije stanovništa samo unutar Crne Gore.

Seksi turski milioner smuvao Eminu Jahović, od nje stariji 18 godina

Godinama se najavljuje da će se učiniti napori kako bi se motivisalo stanovništvo da ostane na sjeveru, u svojim domovima, na svojim ognjištima, ali po zvaničnoj statistici čini se da efisakni modeli za tako nešto još uvijek nisu ni osmišljeni ni realizovani.

(CdM)

Recent Posts