U Crnoj Gori 67 zaraženih koronavirusom, najviše u Tuzima, jedna osoba životno ugrožena

Novi korona virus potvrđen je kod 14 osoba, što znači da u Crnoj Gori ima 67 inficiranih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Najviše je zaraženih u Tuzima-26 osoba. U Kliničkom centru liječi se 15 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona od kojih deset u Klinici za infektivne bolesti i pet u Internoj klinici. Jedna osoba je životno ugrožena i priključena je na respirator.

“Od jučerašnjeg presjeka u 18 časova, analizana su 44 uzorka. Novi korona virus je potvrđen kod 14 osoba, dok je kod 30 osoba nalaz negativan. U Crnoj Gori sad imamo ukupno 67 inficiranih novim koronavirusom. Pozitivni slučajevi su epidemiološki povezani s prethodno potvrđenim slučajevima”, navode u IJZ.

“Imam 65 godina i dugogodišnje iskustvo, svašta sam video, ali ovo ne, korona je čudan virus”: Nestorović upozorio građane na simptome

Najviše je zaraženih u Tuzima – 26 osoba.

U Podgorici je zaraženo 25 osoba, Herceg Novom i Budvi po četiri, Ulcinju i Baru po tri, Andrijevici i Danilovgradu po jedna osoba.

U Kliničkom centru Crne Gore liječi se 15 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, od kojih deset u Klinici za infektivne bolesti i pet u Internoj klinici.

Pacijenti koji se liječe u Klinici za infektivne bolesti su trenutno stabilnih vitalnih parametara.

“Od pet pacijenta koji se liječe u Internoj klinici, jedan je životno ugrožen i priključen je na respirator, dok su ostala četiri, za sada, stabilnih vitalnih parametara”, navedeno je u saopštenju Kliničkog

Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6.356  osoba.

(cdm)

Recent Posts