koronavirusa

Turisti zbog koronavirusa ne otkazuju dolazak u Crnu Goru

Epidemija koronavirusa, osim što je odnijela nekoliko hiljada života širom svijeta, utiče i te kako i na ekonomska kretanja. Gubici u svjetskoj ekonomiji su ogromni. Turizam je na udaru.

Ipak, sagovornici CdM-a kažu da za sada nema alarmantnih podataka kada je riječ o Crnoj Gori, ne otkazuju se aranžmani, ali i da će sve biti mnogo jasnije 4. marta, kada u Berlinu počinje najveća turistička berza u Evropi.

Turistički poslenik Dragan Purko Ivančević , za CdM naglašava da za sada na sreću nema otkazivanja aranzmana,  posebno za predsezonu gdje imaju dobre najave.

Naravno, za turzam je, dodaje, pored stabilne političke i bezbjednosne situacije, važno i da se turisti osjećaju sjgurno da neće dobiti bilo kakvu bolest i izlagati se bilo kakvim opasnostima.

Dragan Purko Ivančević

“Za sada nema najava otkazivanja aranžmana. Više informacija imaćemo za nekoliko dana, jer 4. marta počinje najveća turistička berza u Evropi, u Berlinu. Tamo ćemo biti i imaćemo sve informacije kako će se odvijati predsezona i sezona, te da i da li će ova epidemija virusa uticati na turistička kretanja prema Crnoj Gori. Za sada nema informcija da je neko otkazao aranžman prema Crnoj Gori”, ističe Ivančević u izjavi za CdM.

Ipak, jasno upozorava da bi situacija sa koronavirusom, ukoliko potraje, i te kako uticala na turističku sezonu u Crnoj Gori.

Da će širenje koronavirusa stati i da se to neće odraziti na turističku sezonu nada se i suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja CTU Žarko Radulović.

Žarko Radulović

U izjavi za CdM napominje kako su posljedice epidemije osjetile brojne turističke destinacije širom svijeta, avio kompanije, tur operatori, da su štete ogromne.

Ona može sve: Vrijeme je za njeno veličanstvo – kožnu jaknu

Ipak, naglašavajući da mi u Crnoj Goru  Gori imamo sezonski karakter poslovanja, nada se da će do ljeta situacija da bude pod kontrolom. U suprotnom, dodaje on, posljedice bi bile nesagledive.

Kaže da su neke grupe koje je trebalo da stignu krajem februara, svoj dolazak odložile za maj, kada se računa da će situacija biti pod konrolom, te da nema mjesta panici.

“Kada je riječ o našoj kompaniji, mi sprovodimo sve mjere predostrožnosti. Koriste se sva sredstva za dezinfekciju, preduzimaju sve potrebne mjere, kako za osoblje tako i za prostore”, naglasio je Radulović u izjavi za CdM.

Iako su slučajevi građana zaraženih koronavirusom zabiježeni u gotovo svim zemljama okruženja, u Crnoj Gori za sada nema oboljelih. Država preduzima sve mjere predostrožnosti, a više stotina građana je pod nadzorom.

Miraš Dušević

Recent Posts