Trikovi koji će vam pomoći da pijete više vode

Probajte, neki od ovih trikova zaista mogu pomoći.

1. Dajte joj ukusa

Mnogima je voda najdosadnija i najbljutavija tečnost pa radije posežu za slatkim sokovima. Kako bi izbjegli nepotreban unos šećera i zavoljeli vodu, dajte joj malo ukusa.

U staklenu bocu šireg grla ubacite par listića svježe nane, kriške limuna i kriške narandže i stavite u frižider. Vitaminska voda je ukusna i zdrava.

2. Iskoristite moć pametnog telefona

Vjerovali ili ne, na mobilni možete instalirati veliki broj besplatnih aplikacija napravljenih samo za ovu situaciju. Riječ je o podsjetniku koji će vas upozoriti kako je vrijeme da popijete vode. Iako zvuči neobično, ovakve aplikacije vrlo su korisne.

3. Nabavite lijepu bočicu samo za vas

Tokom dana stalno smo u nekoj gužvi pa zbog toga zaboravljamo na potrebu za tečnošću, što se potom odražava negativno na naše tijelo. Nabavite lijepu bočicu za vodu koju ćete stalno imati uz sebe. Stavite je u torbu i nosite sa sobom svugdje.

4. Neka vam voda postane predjelo

Ovaj trik zaista djeluje. Osim što ćete steći naviku ispijanja vode, pomoći će vam kod mršavljenja jer ćete smanjiti osjećaj gladi i time jesti manje.

5. Pratite koliko ste popili

Ako vam ispijanje vode predstavlja pravu muku, napravite plan. Izračunajte koliko vode stane u vašu bočicu pa napravite računicu koliko bočica vode treba popiti tokom cijelog dana.

Izvor: CDM

Recent Posts