TO Budva na sajmu turizma u Novom Sadu

Turistička organizacija opštine Budva predstavlja turističku ponudu budvanske rivijere na 48. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu koji se održava od 8. do 10. oktobra.

 

U okviru sajma, danas je na izložbenom prostoru Nacionale turističke organizacije Crne Gore, Turistička organizacija opštine Budva organizovala koktel na kojem su se brojnim predstavnicima medija iz Vojvodine i Srbije uopšte, obratili doc.dr Srđa Popović, predsjednik Opštine Budva, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Dušan Kovačević, dir. EXIT festivala, Aleksandar Armenko, pomoćnik dir. TOB-a i Blažo Radoman, v.d. dir. JU “Grad teatar”.

 

“Ono što povezuje Crnu Goru i Vojvodinu, ali i Budvu i Novi Sad, čije pobratimstvo datira od 1996. godine, jesu brojne tradicionalne kulturne i istorijske veze, posebno  kolonizacija nakon II svjetskog rata, kada je veliki broj naših Budvana naselio Kovin, Vrbas, Feketiće i još mnoge gradove u Vojvodini. Ove godine televizijska emisija “Na dva mora”, u realizaciji RTV Budva i RTV Novi Sad, povezala je naš plavi Jadran i vaš plavi Dunav, a sa ponosom ističemo i festival “Sea Dance”, ljetnji ogranak EXIT festivala, koji je prepoznat i kao manifestacija od državnog značaja. Možemo da najavimo uskoro i potpisivanje Sporazuma o dugoročnoj saradnji na period od 10 godina, koje će uslijediti prije Dana opštine Budva” – istakao je predsjednik budvanske Opštine doc.dr Srđa Popović.

 

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, istakao je izuzetno dobru saradnju Budve i Novog Sada, ali i saradnju između dvije države, najavljujući da se Novi Sad priprema za završnicu kandidature za Omladinsku prijestonicu Evrope za 2018. godinu, ali i apliciranje za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine, gdje će gradu jedan od strateških partnera biti upravo EXIT festival i ljudi iz EXIT fondacije. Vučević je naglasio značaj SEA DANCE festivala koji se održava u Budvi, upravo kao dobar nastavak jedne plodonosne saradnje.

 

Dušan Kovačević, dir. i osnivač EXIT festivala je govorio o benefitima SEA DANCE festivala za Budvu i Crnu Goru i o pripremama za treće izdanje naredne godine, koje su već započele, kada se očekuju još veća i značajnija muzička svjetska imena.

 

“Srbija i Vojvodina su naša strateški najvažnija tržišta” – istakao je zamjenik dir. Turističke organizacije Budva, Aleksandar Armneko i dodao da “Budva mnogo toga može da ponudi tokom svih 12 mjeseci i da će gosti iz Novog Sada i cijele Vojvodine biti, kao i uvijek, dobro došli na novogodišnje svečanosti, koje će i ove godine u Budvi, biti najglamuroznije u regionu”.

 

O saradnji Vojvodine i Budve u oblasti kulture je govorio Blažo Radoman, v.d. dir. JU “Grad teatar”, ističući tokom poslednje tri decenije dobre veze koje su uspostavljene sa brojnim pozorištima iz Novog Sada, Sombora i Zrenjanina.

 

U okviru 48. Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu dodijeljeno je i 137 nagrada za specijalni kvalitet u različitim oblastima turizma, među kojima su privrednici iz Crne Gore osvojili 22 nagrade, a priznati ugostitelji i privrednici iz Budve 7 zlatnih nagrada.

 

Predsjednik Opštine Budva je, zajedno sa dr Majom Timotijević, šeficom Službe za ocjenu kvaliteta, dodijelio specijalna i vrhunska priznanja za ocjenu kvaliteta.

 

Pored TO Budve, na štandu Nacionalne turističke organizacije, svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacija Kotora, Tivta, Bara, Ulcinja, Žabljaka, Kolašina, Nikšića, Berana, Plužina, Mojkovca i Bijelog Polja kao i predstavnici turističke privrede Crne Gore.

 

Recent Posts