TIJANA JOŠ KAO DJEVOJČICA UPOZNALA SADAŠNjU CIMERKU: Najbolja na svijetu tražila sliku sa Stefanom

Boškovićeva: Pamtim kao da je juče bilo, imala sam 13 godina. Veljkovićeva: Ona je vanserijsko biće.

KOLEKCIJA Tijane Bošković (21) od prije dva dana bogatija je za još jednu nagradu za najbolju odbojkašicu Evrope, u izboru CEV. Prošle godine je isto priznanje dobila posle osvajanja Svjetskog prvenstva sa reprezentacijom Srbije, a sada ga je odbranila nakon pokoravanja Europe.

Svi ljubitelji odbojke koji uživaju u Tijaninim potezima, rijetko kad ostaju ravnodušni. A kako je doživljavaju saigračice, najbolje može da opiše Stefana Veljković (28), koja sa njom nije samo dijelila teren nego i sobu na SP.

– Tića je “neviđena” djevojka. Dolazi iz divne porodice, ijlepo je vaspitana i prije svega je čovjek – istakla je Veljkovićeva. – Krasi je ogromna zrelost, mnogo veća nego što bilo ko od njenih godina to očekuje, zbog čega i ne osećamo bilo kakvu razliku u godinama. Volimo vrijeme koje provodimo zajedno.

Stefana i Tijana se poznaju već osam godina, od trenutka kada su im se slučajno putevi sastavili u Banjaluci. Boškovićeva je igrala za Hercegovac na juniorskoj Balkanijadi, a Veljkovićeva je, kao tadašnji kapiten Crvene zvezde, gledala utakmicu sa tribina. Na kraju meča trinaestogodišnja Tića skupila je hrabrost da pita iskusniju igračicu da se zajedno uslikaju.

– Pamtim taj dan kao da je juče bilo, a žao mi je što nismo uspjeli da pronađemo fotografiju – pričala je Tijana na snimanju za “adidas” po dolasku u Beograd iz Japana. – Bila sam još djevojčica, ali osjećaj nakon što sam srela Stefanu bilo je fenomenalan. Mnogo sam u to vrijeme voljela i pratila sve naše odbojkašice, a Stefi je za mene još tada bila posebna. Nismo ni sanjale da ćemo nedugo posle toga, tri ili četiri godine kasnije, zaigrati zajedno u reprezentaciji, a onda postati i cimerke. Već tokom tog prvog susreta sam prepoznala koliko je divna i opuštena.

Iako je sedam godina starija, Stefana ne krije da se divi Tijaninim potezima.

– Odavno je ne doživljavam kao cimerku, već kao prijatelja, kao jedno vanserijsko biće, kako sa ljudske, tako i sa igračke strane. Toliko je dominantna na terenu, da pomislite da ima supermoći. Kada bih mogla da biram jednu njenu moć sa terena, bila bih na mukama, jer bih htela da izaberem bukvalno sve. Ona je jednostavno tako rođena – ima i tehniku i snagu i udarac, sve što se poželjeti može za ovaj sport – završila je Veljkovićeva.

Šta svaki horoskopski znak kaže posle seksa?

STEFI OLAKŠALA UKLAPANjE

ZA reprezentaciju Tijana je debitovala 2014. godine. Upoznavanje sa starijim saigračicama joj je donekle olakšala Stefana.

– Plašila sam se tada kako ću da se uklopim i kako će ostale djevojke da reaguju. Međutim, sve su bile otvorene i raspoložene, prihvatile su me odmah kao svog člana, a Stefi je svojom opuštenošću dodatno uticala na to.

(Novosti.rs)

Recent Posts