copor lutalica rozaje

Teror pasa lutalica u centru Rožaja: Dječak se spasio u posljednjem trenutku

Očevici tvrde da su psi umalo povrijedili osmogodišnjeg dječaka koji se spasio tako što je utrčao u zgradu.

Čopor pasa lutalica juče ujutro u cenntru Rožaja napadao je redom prolaznike koji su bježali u obližnje lokale.

Očevici tvrde da su psi umalo povrijedili osmogodišnjeg dječaka koji se spasio tako što je utrčao u zgradu  „Sofiko“.

„U posljednjem trenutku se spasio, a kako su bili razjareni mogli su ga rastrgnuti. Psi, njih desetak, su potom nastavili na gradskom trgu da laju na prolaznike koji bi se ili ukopali na mjestu ili bježali u lokale na sigurno“, tvrdi jedan od očevidaca.

U posljednjih godinu na rožajskim ulicama je sve više pasa lutalica. Idu u čoporima, a najbrojniji i najbučniji su u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima.

„Tada se naprosto strašno naći na ulici. Ima ih posvuda, i u centru grada i u prigradskim neseljima. Posebno je opasno u mračnim ulicama. Kao što vidimo niko ništa ne preduzima po tom pitanju. Moj komšija je išao da prijavi u Opštinu. Slali su ga od kanclarije do kancelarije i na kraju ništa nije uradio. Ili nijesu uspjeli da mu objasne ili nije shvatio ili stvarno za njih niko nije nadležan. Čak su mu kazali da pse dovozi neko iz Berana, jer u njihov azil ne mogu svi da stanu“, kazao je očevidac jučerašnje drame koji nije želio da mu se pominje ime.

Prva samostalna izložba fotografa Vedrana Vujisića (17god)

Direktor Komunalne policije Demir Nurković rekao je da je van Crne Gore i da će na pitanja odgovoriti sljedeće sedmice, ali i uputio na Sekretarijat za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine, odakle nijesu odgovorili na pitanja.

Rožajski parlament lani je usvojio odluku o izgradnji azila za pse. Tada su to obrazložili obavezom koja je opštinama nametnuta u okviru pregovora za pristup EU, ali od tada ništa nije urađeno.

(vijesti)

Recent Posts