Podgorici

Sve više svadbi u Podgorici četvrtkom i petkom

Sve više mladenaca u Podgorici organizuje svadbe radnim danima, obično četvrtkom i petkom. Razlozi su prebukiranost restorana, a i matičari su zauzeti čak nekoliko mjeseci unaprijed. Osim toga, tu su i popusti koji se mladencima nude upravo radnim danima pa budućim supružnicima dobro dođe da uštede i po koji euro.

Jedan od restorana koji nudi popuste je Imanje Knjaz, koji je godinama unazad postao jedno od najpopularnijih mjesta za organizovanje svadbi. Menadžer restorana kazao je za CdM da je interesovanje mladenaca da svoj najljepši dan organizuju upravo kod njih toliko da sljedeće godine imaju samo jedan vikend slobodan i to u maju.

“Možda su slobodna još dva vikenda u junu i to je to. Interesovanje je baš veliko, a svadbe se zakazuju bukvalno pola godine unaprijed”, navodi on.

Cijena za kompletan meni u ovom restoranu iznosi od 19 do 38 eura po stolici.

“Popuste imamo četvrtkom kada je 15 odsto popusta na kompletan asortiman i 10 odsto petkom. Mladenci to vole da iskoriste, pa je sve više svadbi upravo ovim radnim danima”, dodaje on.

Mada se ranije se znalo da ko se vjenčava organizuje svadbu nedjeljom proteklih godina je sve više kršenja ovog običaja. Mladenci često biraju i subotu za dan svadbe, jer je idealno da zvanice mogu da se odmore u nedelju kako bi bili orni za sljedeći radni dan.

Iz podgoričkih restorana kazali su da je interesovanje veliko, tim prije, što je sljedeća godina prestupna pa mladenci žele da vjenčanje obave u ovoj godini.

Ono što je specifično za organizovanje svadbi radnim danima jeste da su obično to večernje proslave i da ih mahom organizuju stranci. Pošto imaju želju da se vjenčaju u Crnoj Gori i to za vrijeme odmora, potpuno im je svejedno koji će biti dan u sedmici.

Iz Agencije za organizovanje vjenčanja Luna kažu da imaju mnogo klijenata iz inostranstva koji traže kompletnu ponudu: od dekoracija do organizovaja smještaja hotela i rezervacija.

“To su pretežno ljudi koji su imućni i ne štede da bi taj svečani dan izgledao besprekorno. Kompletna usluga uključuje i do par hiljada eura”, navode iz agencije.

Recent Posts