zloban

Suze su znak snage, ponekad vuk nije toliko zloban kao što zvuči

Konferencija za novinare koju je Siniša Mihajlović održao u subotu poslijepodne dirnula je mnoge, a posebno jednog dječaka iz Monce.

Mihajlović je saopštio da boluje od leukemije i da je pred njim najteža životna utakmica, a 10-godišnji dječak Mirko odlučio je da mu pošalje pismo.

Mirko takođe ima leukemiju i umjesto da jul, kao njegovi vršnjaci, provede na plaži trčeći za loptom, on je prisiljen da bude u bolnici i da se liječi. Ipak, veliki je optimista što je pokušao da prenese na trenera Bolonje.

“Ja sam Mirko, dječak od 10 godina sa velikim kvalitetima. Do oktobra 2018. godine bio sam normalno dijete. Igrao sam se, išao u školu i podržavao Parmu. Onda, u oktobru sam otišao u bolnicu, imao sam leukemiju. Tada nisam znao šta je to, ali kasnije sam saznao sve o ovoj opakoj bolesti. Imao sam dva izbora – da plačem čitav dan ili da krenem u borbu”, kaže Mirko Siniši i dodaje:

“Najveću pomoć dobio sam od fudbalera Parme, posebno Gezala i Inglezea. Išao sam na fudbalske stadione kao ti i pratio sam svoj omiljeni tim. Te aktivnosti su mi pomogle da prođem kroz sve te mjesece. Gledao sam utakmice i čitao sve što je vezano za fudbal. Ipak, u maju sam primio nove loše vijesti. Tretmani više nisu bili dovoljni, morao sam na transplataciju. Osim toga, prvenstvo je završeno…”

Ipak, Mirko ne odustaje.

“14. maja imao sam transplataciju koštane srži i trenutno se čini da je sve u redu. Prije par dana, vidio sam da ste na press konferenciji bili vrlo tužni. Niko ne razumije vaš strah bolje od mene. Iako imam samo 10 godina, strah je jednak za sve nas. Želim vam reći da ne odustajete, da ispustite toliko suza jer su one znak snage i da učinite sve što trebate učiniti jer će vas to brže izliječiti. Nadam se da će vam moj savjet pomoći. I, ko zna, možda ćemo se jednog dana sresti, ja na tribini, vi na trerenu. Poseban zagrljaj od Mirka. I zapamti, ponekad vuk nije toliko zloban kao što zvuči”, napisao je hrabri Mirko.

Recent Posts