SuperWine 6.0 3

SuperWine 6.0: Vinski spektakl za pamćenje

Nedavno završeni SuperWine salon vina održan u luksuznoj yacht marini Porto Montenegra u Crnoj Gori ugostio je izabrane evropske vinarije i još jednom potvrdio status najatraktivnijeg vinskog događaja jugoistočne Evrope.

SuperWine 6.0 2

Baš kao i prethodnih pet godina početak ljetnje sezone u Porto Montenegru obelježio je eksluzivni salon vina SuperWine, održan u Tivtu na bazenu Porto Montenegro Yahting kluba. Ovogodišnji salon obelježio je rekordan broj učesnika i gostiju, a prema njihovim ocjenama vjerovatno i najkvalitetnija vinska ponuda do sada.

Popularnost italijanskih vina kod lokalne publike, nagrađena je učešćem prvaka italijanske vinske škole kao što su: Bertani, Mazzei, Ca’ del Bosco, Tinazzi, Arnaldo Caprai, Santa Margherita, Fontanafredda,  dok su ljubimci lokalne scene – crnogorske vinarije Krgović i Castel Savina i ove godine dobile komplimente od publike, baš kao i njihove makedonske kolege iz Tikveš vinarije.

superwine 6.0 Jelena Andrejevic Tamara Bjelica Vanja Jokovic Gorica Vasic 1

Vinarije iz Srbije: Kovačević, Zvonko Bogdan, Lastar, Petra i PIK Oplenac  još jednom su opravdale poziv na SuperWine i potvrdile da im je mjesto uz ugledne evropske vinske kuće, baš kao i vinarija Vista Hill, koja je svojim prvim nastupom na salonu vina SuperWine za kratko vrijeme pobrala simpatije gostiju.

Ostale ex-Yu kolege, najviše svojim autorskim prisustvom, Jakončič, Bodren, Enjingi ispraćene su pravim vinkim ovacijama čak i od one zahtevne vinske publike.  Ljubitelji penušavih  vina  pronašli su svoje favorite na štandu čuvene cave Vallformosa, kao i možda najpopularnijeg   prosecca  na svijetu iz italijanske vinarije Mionetto.

Ljubitelji  ozbiljnih bijelih vina imali su pravu privilegiju da degustiraju čuvena chablis vina francuske vinarije Jean Durup, kao i čuvenim  rizlinzima austrijske vinske kuće  Nikolaihof.

Posetioci Salona mogli su da uživaju u ekskluzivnim rakijama iz Naše male destilerije, destilerije Zarić, a ljubitelji mediteranskih zalogaja u gastronomskim specijalitetima pripremanim za štandovima grupacije Zaliv MN, kao i Montefish i Batrićević pršut.

SuperWine 6.0 1

Lista izlagača: Bertani, Mionetto, Mazzei, Nikolaihof, Jean Durup, Ca’ del Bosco, Vinarija Zvonko Bogdan, Jakončič, Kovačević, Monteverdi Vini, Santa Margherita, Castel Savina, Vallformosa, Krgović, Lastar, Petra, Bodren, PIK Oplenac, Tikveš, Tinazzi, Enjingi, Fontanafredda, Naša mala destilerija, Arnaldo Caprai, Vista hills, Zarić destilerija, Zaliv MN, Montefish, Batrićević pršut.

Recent Posts