Strašna poruka iz roditeljske vajber grupe o djeci i maskama

Društvenim mrežama odnedavno kruži jedna prilično uznemirijuća fotografija iz koje se dobrim dijelom vidi šta se zapravo dešava oko nas i kuda idemo u ovoj pandemiji – roditelji u porukama učiteljicu obaveštavaju da im djeca neće nositi maske u školi.

Koliko se vidi iz fotografije jedne vajber grupe, najmanje 15 roditelja je učiteljici pisalo da njihovo dijete od sutradan neće više u školu s maskom, kao i da ih učiteljica ne primorava na to.

Foto: Printscreen/reddit

Inicijator svega je bila jedna majka koja je prva kazala kako njena ćerka više neće nositi masku u školu i da je pričala i sa drugim nezadovoljnim roditeljima. Da su saglasni s njom, vidjelo se odmah jer se većina njih iz razreda nadovezala i potvrdila isto – da njihovo dijete neće više nositi masku.

Prva strana priče su roditelji koje ne zanima da li će njihova djeca, iako možda nemaju simptome, dalje širiti virus na vršnjake, na starije, i da to može da bude pogubno po nekog.

S druge strane – činjenica je da svuda svakodnevno viđaju kršenje epidemioloških mjera – na utakmicama, slavljima, u gradskom prevozu, tržnim centrima, gdje se, po svemu sudeći, virus najviše i prenosi.

Možda bi sa svakodnevnim porastom novooboljelih od kovida svi zajedno ipak trebalo da se podsjetimo gdje nas je do sada dovelo odustajanje od neophodnih mjera. Gdje bismo stigli kad bismo se svi jednostavno prepustili stihiji onih koji misle da maske nisu potrebne?

A bolnice opet prelaze u kovid sistem i ni običan pregled ne možete da obavite normalno. Ni vi, ni vaša djeca… Mislite o tome.

(zadovoljna.rs)

Recent Posts