koži

Šta sam o koži naučila do 45. godine

Zvijezde vole da kažu da je tajna njihovog besprekoronog tena u konzumiranju mnogo vode ili uzimanju ovih ili onih suplemenata. Ipak, iako je voda super zdrava navika, litre H2O neće popraviti problem sa bubuljicama koji imate od 11. godine, a vitamine ne možemo gledati kao čarobni eliksir.

Godinama sam se igrala sa različitim proizvodima za negu lica, zbog posla sam imala priliku da razgovaram sa gomilom dermatologa i kozmetičarki pokušavajući da dođem do odgovora na šta se isplati potrošiti pare i kako da negujem lice. Zapravo, najdragocenije se pokazalo iskustvo i verujte bilo je potrebno mnogo strpljenja da bih u 45. shvatila šta je najvažnije.

Kad cediš bubuljicu, ona neće brže proći i neće izgledati bolje

U prevodu – prestanite da čačkate lice. Ruke su vam prekrivene bakterijama veći deo dana. Kad pipneš upaljenu bubuljicu, samo odlažeš njen nestanak.

Ne zatrpavaj lice različitim proizvodima

Žene u kupatilu obično imaju brdo krema, losiona, pudera, maski, pilinga, seruma. Jako je primamljujuće nabaviti nešto novo i dodati u kolekciju. Ipak, nije dobro na lice nagomilavati više stvari odjednom jer ćete zapušiti pore. Plus, pojedini sastojci se ne slažu jedni s drugima, pa pravite više štete nego koristi. Na primer retinol, salicilna kiselina ili benzoil peroksid ne treba da se koriste istovremeno jer jako isušuju kožu.

Ne morate da potrošite bogatstvo da bi ste imali dobar kozmetički preparat

Svi smo čuli za magične moći ultra-skupih napitaka, losiona, krema ali zapravo ne postoji nijedan dovoljno argumentovan razlog da mesečni budžet za hranu potrošite na njih. Puder Vichy Dermablend 3D Correction poboljšava kvalitet kože i deluje umirujuće, a ne košta čitavo bogatstvo. Ubijate dve muve jednim udarcem – dobijate korektivni puder koji je postojan do 16 sati, plus radi u interesu vaše kože. Obogaćen je salicilnom kiselinom i eperulinom.

SPF je ključ

Ako biste morali da izaberete jedan proizvod za pusto ostrvo, najvažnije bi bilo da ima SPF. Svaki dermatolog će vam reći da je zaštita od sunca najvažniji korak u nezi. Prvo – koža će vam sporije stariti, neće biti isušena, i izbeći ćete ružne fleke od sunca.

Detaljnu negu obavljajte pred spavanje

Nedavno sam sa drugaricom koja ima najsavršeniju kožu na svetu pričala o tome kako je neguje. Bila sam ubeđena da svako jutro provede po sat vremena ispred ogledala jer stalno kasni na posao. Ispostavilo se da ona zapravo ujutru uvek spava malo duže. Priznala je da uveče ima čitav ritual. Pre odlaska na spavanje dva puta čisti lice, radi piling, pa onda losion, maska, plus serumi pre noćne kreme. A ujutru? Umije se samo vodom i stavi malo hidrantne kreme, Vichy Dermablend 3D Correction puder i to je to.

Ne treba da čekaš mesecima da bi videla da li ti nešto prija

Uvek se pokazalo isto – ako puder, krema ili serum prijaju mojoj koži, to znam već posle 24 sata. Ne moram da čekam mesec dana da bih videla efekat.

A ukoliko i ti želiš da za svoju kožu učiniš nešto lepo i korisno, možeš da učestvuješ u našoj aktivaciji na Instagramu i osvojiš vredan poklon.

Izvor: Noizz.rs

Recent Posts