Jovana Joksimović jelena djokovic

“ŠTA NAS BRIGA ZA TVOJE MIŠLJENJE!?” Jovana otvoreno progovorila o Jeleni Đoković u programu uživo

Voditeljka Jovana Joksimović bavila se u današnjem izdanju jutarnjeg programa na televiziji Prva suprugom najboljeg tenisera na svijetu, Jelenom Đoković, i kritikama na koje nailaze mišljenja koje ona iznosi u javnosti. Jovana je priznala da je, prije nego što je pogledala lajvove koje je emitovala supruga Novaka Đokovića, imala, čini se uobičajen, stav: “Šta pričaš ti, ko si pa ti, i šta nas briga za tvoje mišljenje”.

– U centru pažnje je Jelena Đoković i njene izjave. Posljednja u nizu je da zdravlje iz usta utiče na žensku neplodnost, i kako treba izbjegavati kreme za sunčanje jer je crvenilo kože prirodan način odbrane. Tako su preneli mediji. E, sad, pitanje je da li i mi mediji samo tražimo senzaciju. Zašto se sve što ona kaže, napiše, izvlači iz kontektsa i da li se izvlači iz konteksta? – počela je Jovana razgovarajući sa psihoterapeutom Kristinom Brajović Car i Ivanom Radovanović.

– Ko određuje pravila u šta da vjerujemo i kako da živimo? I, na kraju možda i najvažnije pitanje – imamo li mi koji se nalazimo u ovom javnom etru, i sve poznate ličnosti, pravo na svoje mišljenje i može li tek tako to mišljene da bude podijeljeno sa vama, bez ikakvih posljedica? O čemu treba da vode računa kad daju savjete i iznose mišljenja na društvenim mrežama oni koji su poznati? Jelena piše obično o roditeljstvu, ishrani, djeci, načinu na koji živi… kao i mnoge žene. Nekako mi se čini da se to nikome ne uzima za zlo, ali Jelena Đoković… To je postalo ustaljeno, šta god da kaže, stavi se u negativnom kontekstu. Je l’ to ona zaslužila? – pitala je Jovana.

View this post on Instagram

Original video snimak našeg razgovora pogledajte u prethodnom videu. Pričale smo na engleskom, a ovde sam se potrudila da podelim sa vama neke ključne poruke koje sam izvukla odmah posle razgovora (doduše sa dosta poteškoća 🙈 svaka čast simultanim prevodiocima, stvarno nije ni malo lako👏🙌). Nadine preporučuje: – izbegavajte korišćenje SPF faktora i krema za sunčanje jer je sunčanje korisno (UMERENO) i neophodno za zdravlje našeg tela i proizvodnju D vitamina – koristite prirodna biljna ulja pre/za vreme i posle sunčanja poput: kokosovog, jojoba, maslinovog, ulje od semena maline, kantarion nakon sunčanja; – jedite sunčevu hranu: zeleniš, paradajz, lubenica, turmeric, borovnice… Jer ono što jedemo utiče na to kako će naša koža da reaguje na sunce. – UVB zraci izazivaju opekotine i njih blokiraju kreme sa SPF faktorom (sintetičkim), medjutim crvenilo je naš prirodni način odbrane, naše telo nam govori da se sklonimo sa sunca tako što pocrveni. Dobro je da posmatramo naše telo i sklonimo se sa sunca na vreme (PRE crvenila). Kreme za sunčanje blokiraju te UVB zrake i taj prorodni proces crvenila, ali ne i UVA štetne zrake i plus sprečavaju proizvodnju D vitamina; – najbolje je da koristite šešire i odeću koja vam pomaže u uslovima kada ste previše izloženi ; kao i kreme sa zinq-om koji prosto odbija sunčeve zrake i zdrav je mineral; – razlog zašto preporučuje drugi vid zaštite je jer su studije pokazale da kreme za zaštitu od sunca sadrže kancerogene supstance i zato predlaže zdraviju alternativu; – zdravlje zuba: koristite uvek slanu vodu i sodu bikarbonu da ispirate usta, počnite da čistite jezik i desni sa posebnim četkicama; i ujutru i uveče se koristi konac za zube (uvedite i esencijalna ulja u rutine jer su antibakterijska, antifungalna, antiviralna i antiinflamatorna), mućkanje ulja u ustima je sjajno za upale desni…. – nežno perite zube, uvek sa mekanim četkicama jer kad grubo peremo to povlači desni. Pokret je “kiša pada, trava raste” kako kažu naši zubari klincima 🙂 Njene knjige su: Renegade Beauty Holistic dental care by Nadine Artemis Pročitajte i sami odlučite da li vam odgovara🙏

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

– Nije zaslužila ona kao osoba. Ali, ne pričamo o njoj kao osobi, nego o personi, o njoj kao medijskoj ličnosti. Jer ona kao persona je ništa drugo no supruga Novaka Đokovića. Ona se prepustila nečemu što nije samo odgovornost, nego i privilegija – rekla je Brajović Car.

– Meni djeluje da je više radoznala, ne čini mi se da tvrdi bilo šta – prokomentarisala je Jovana.

Poznata manekenka prošetala u šortsu: Pokazala šaru koja će biti pravi ljetnji hit

– Da li je ona u pravu kad kaže u svom autorskom tekstu da podržava različitost mišljenja, ali ne i to da jedni od drugih pravimo neprijatelje? Ona tvrdi da nikada nije rekla ženama da “izvlače karijes i da će stići beba”. Isto tako tvrdi da nikad nije rekla “nemojte da mažete kremu za sunčanje i sjedite 5 sati na suncu”. – rekla je Jovana.

– Stalno se zalažemo za to da je posao majke i supruge najteži, teži od bilo kog posla, a kad ta majka i supruga nešto kaže onda joj kažemo “ajde, sjedi tamo, nemoj ti da postavljaš pitanja”. Ja sam pogledala te lajvove. Ima ona svoje mišljenje na tu temu, ali ga onako perfidno plasira. Ona se više, onako, kao pita, i govori svoja iskustva. Ja, recimo, dok nisam pažljivo pogledala šta je to o čemu ona priča, isto sam mislila “Šta pričaš ti? Šta nas briga šta ona kaže!”. A, onda, pogledate i vidite da tu možda nema nikakve zle namere, da to možete da prihvatite ili ne prihvatite. Ne morate da gledate Jelenu Đoković, u krajnjoj liniji! – zaključila je Jovana.

Nema znanje

Jelena je u svom nastupu na Instagramu zaključila i da treba izbegavati korišćenje SPF faktora i krema za sunčanje jer nas crvenilo upozorava da treba da se sklonimo sa sunca.

– Crvenilo je znak da je koža već oštećena. Sunčanje i antisolarna zaštita su veoma kompleksna pitanja kojima se bave najviši naučni krugovi u svijetu i vrlo je opasno da neko tek tako daje savjete, bez ikakvog većeg znanja o tome – kaže dermatolog dr Gorana Isailović i dodaje da bi za sve nas bilo najbolje kada bi svako samo radio svoj posao.

Šta je pričala

ČUDNI STAVOVI ĐOKOVIĆEVE SAMO IZ OVE GODINE

  • Žene imaju problem da zatrudne zbog karijesa na zubima i bolesti desni
  • Izbegavajte kreme za sunčanje, crvenilo kože je prirodan način odbrane
  • 5G mreža – Podjelila na društvenim mrežama video o tome kako 5G mreža proizvodi koronavirus, pa se pravdala da ne tvrdi da je to tačno, već je samo „zainteresovana da uči“.
  • O 1.000 eura – Na konstataciju novinara da se mnogi mladi žale da su plate od 300, 500 i 1.000 eura niske, odgovorila je: „Pa vi mislite da su to visoke plate? Jer oni govore skroz istinu, to su niske plate“.
  • O ishrani dJece – Objasnila je da su dJeca na biljnoj ishrani i da ne jedu meso: „Jedu krompire kao ludi, ali i krastavce i šargarepu. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendiram“.
  • Sapuni od sopstvenog mlijeka – Jelena je šokirala i izjavom da će svoje zamrznuto mlijeko, koje je izmlazavala dok je dojila, iskoristiti za pravljenje sapuna. „Kad se samo setim koliko sam se namučila. Sad svi govore da se to pokvarilo i da bi trebalo da ga bacim. Međutim, sad sam dobila ideju da ga iskoristim za kupke, sapune ili kozmetiku“.

(srbijadanas)

Recent Posts