susnježicu

Snijeg prešao u susnježicu, prestanak padavina u petak

Sniježne padavine u Podgorici će do kraja dana preći u susnježicu, a prestanak padavina se očekuje preksjutra, najavljuje meteorolog Branko Micev. 

 

“Osjetno manje padavine se očekuju sjutra veče, a snijeg će sjutra tokom dana preći u kišu, ali sve će biti slabijeg inteziteta. Ujutru i tokom noći padaće snijeg”, ističe on.

Temperature su od kritičnog značaja kada pada snijeg, kaže Micev, pa će biti u blagom porastu. Jutarnja temperatura tako će se kretati od -8 do 4, a najviša dnevna -6 do 8 stepeni.

Ono što je vrlo važno za vozače jeste da se sjutra i u petak očekuje sjeverni i sjeveroistočni vjetar, pa im se savjetuje oprezna vožnja zbog leda na kolovozima.

“Padavine prestaju u petak i subotu, ali duvaće jak vjetar pa će sigurno biti leda po putevima. Ipak, snijeg od 10 centimetara u januaru nije ništa neuobičajeno za Podgoricu. To uopšte nije ništa strašno, niti ekstremno”, navodi Micev.

U okolini Podgorice mještani ostali BLOKIRANI U SELIMA: Kolima ni makac! Osim radosti, snijeg je donio i NEVOLJE (FOTO)

Snijeg u Podgorici pada od sinoć. Ekipe podgoričkih gradskih preduzeća na terenu su od ponoći, kako bi čistili snijeg i posipali mješavine soli i rizle na glavnim putnim pravcima.

Recent Posts