Kucu

Slobodan je rođen bez šaka, uspeo je da sagradi kuću, a onda je u trenu SVE SRUŠENO

Želja da prag stare čakmare ostavi iza sebe bila je na korak do jave, ali je oluja odnijela i poslednju nadu o životu u toplom domu.

Slobodan Bogićević iz blačkog sela Suvi Do rođen je bez obe šake. I pored hendikepa sa kojim živi on je vredan, radan i spretan u svim poslovima, prvenstveno poljoprivrednim zahvaljujući kojima prehranjuje svoju porodicu.

Slobodanove junačke ruke, iako bez obe šake, uspele su da sagrade novi dom, doduše još nedovršen, koji mu je ulio nadu da će on i njegova porodica, zauvek zaboraviti život u čakmari.

Međutim, na Svetog Iliju, 2. avgusta blački kraj zadesilo je strašno nevreme. Olujni vetar nosio je sve pred sobom, pa je Slobodan Bogićević postao jedan od mnogobrojnih stanovnika blačkog kraja koji je pretrpeo ogromne štete, pišu Topličke vesti.

Olujni vjetar odneo je crep sa njegove kuće, porušio štalu…

– Sve što sam znojem i snagom stekao nestalo je za pet minuta, kroz suze je jedva rekao Slobodan Bogićević iz Suvog Dola za ovaj pomenuti portal, moleći za pomoć, jer njegove junačke ruke posustaju i nema više snage kao nekad da ponovo teškim poljoprivrednim radom kući svoj dom.

– Pomozite mi molim vas, ne mogu dalje sam, kroz suze je rekao Slobodan, otac četiri sina.

Iako nema mnogo obradivog zemljišta u svom vlasništvu on je za svoju porodicu zarađivao i radeći na tuđim imanjima.

Želja da prag stare čakmare ostave iza sebe bila je na korak do jave, ali je oluja odnela i poslednju nadu o životu u toplom domu.

 

Recent Posts