Skoplje

Skoplje dobija uskoro Podgoričku ulicu

Jedna od ulica u Skoplju uskoro će dobiti naziv Podgorička ulica.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković primio je danas delegaciju grada Skoplja na čelu sa gradonačelnikom Petre Šilegovim.

U znak prijateljstva dva grada gradonačelnik Skoplja je poklonio Vukoviću tablu sa natpisom imena ulice.

Vuković je naglasio da je saradnja Podgorica i Skoplja u proteklom periodu veoma intenzivna.

“Sa optimizmom gledamo i na buduće produbljivanje i intenziviranje odnosa Skoplja i Podgorice kao i realizaciju dogovorenih aktivnosti i projekata“, istakao je Vuković.

Vuković je dodao da je Šilegov jedan od najuspješnijih gradonačelnika u regionu, iako je na funkciji godinu i po dana i da šira regija prepoznaje njegov rad, kao i konkretne rezulte rada što posebno inspiriše upravu Glavnog grada.

“Očekujemo da će najodgovorniji u sistemu EU prepoznati napore koje je društvo u Sjevernoj Makedoni učinilo u prethodnom periodu, a koji su bili ogromi i istorijski, ne samo za tu zemlju, nego i za region Zapadnog Balkana i taj ukupan trud nagraditi skorim početkom pristupnih pregovora sa EU“, istakao je Vuković.

Prema riječima Šilegova, Podgorica i Skoplje su odavno gradovi pobratimi.

„U proteklih godinu dana ovo je naš treći međusobni susret što ukazuje na intenzivnu saradnju i komunikaciju dva grada, a sa zadovoljstvom želim da konstatujem da je  na veoma zavidnom nivou i saradnja između gradskih administracija” , istakao je Šilegov.

On je naglasio da je tema susreta bila razmjena iskustava Grda Skoplja i Podgorice, konkretno o implementaciji različitih projekta koji su u interesu razvoja dva grada.

“Grad Skoplje sva svoja iskustva stavlja na raspolaganje gradu Podgorici, posebno kada je u pitanju rješavanje problema gradskog saobraćaja, tretmana komunalnog otpada,  subvencije električnih bicikala”, istakao je Šilegov.

Recent Posts