cigla zvezde

SKANDAL u Beogradu: Poslije pokušaja linča, plavi predali ABA krunu Crvenoj zvezdi

Bezumlje jednog navijača Crvene Zvezde moglo je nekoga da košta života.

Nakon što su napadnuti na parketu od strane nekoliko huligana, i nakon što su pored njih letele stolice topovski udari, kovanice i razni drugi predmeti, košarkaši Budućnosti suočili su kod tunela sa novom rafalnom paljbom raznih predmeta

Društvenim mrežama kruži snimak gde pojedini tvrde da je u pitanju cigla.

Skandalazon doček košarkaša Budućnosti Voli pogledajte OVDJE.

Do ovoga je došlo nakon što su domaći navijači napali gostujuće igrače, Nemanja Gordić, Petar Popović i Goga Bitdze su pogođeni predmetima sa tribina… Povrijeđen je i Suad Šehović,  pogođen je u ruku!!! Na terenu je došlo do kontakta jednog dijela navijača sa igračima Budućnosti.

(foto: Telegraf.rs, Marko Jovanović)

Kada su izašli na zagrijavanje nastao je haos u Pioniru, letjele su stolice, veliki broj predmeta, navijači su stali na polovini terena koja pripada Budućnosti i nijesu dali našim igračima da se zagrijavaju

Tu nije bio kraj provokacijama, pošto je i na klupi istaknut list na kome je bio montiran grb Budućnosti sa simbolom albanskog orla i naziv na albanskom jeziku.

Predali su košarkaši Budućnost Volija krunu šampiona regiona i mjesto u Evroligi, ali su čini se sačuvali ABA ligu jer su večeras izašli na parket poslije atmosfere linča, zbog koje je utakmica kasnila skoro sat.

Smogli su snage momci Jasmina Repeše da se nadmeću sa Crvenom zvezdom, ali je očigledno sve ono što su preživjeli i uvertiri, uticalo da ne odigraju na nivou iz prethodne dvije utakmice finala pa su na krjau poraženi sa 97:54.

Držali su se “plavi” do završnice prve četvrtine, nakon koje su zaostajali pet poena, ali je već u drugoj dionici domaćin stekao ogromnu prednost, pa je nastavak utakmice bio čista formalnost.

Na kraju im treba čestitati što su uopšte igrali i sačuvali dignitet lige, koja je ozbiljno poljuljana dešavanjima iz finalne serije plej ofa.

Jasno je da će predstavnici klubova morati da što prije sjednu za sto, kako bi ovo takmičenje od sljedeće sezone bilo praćeno prije svega zbog zbivanja na parketu.

Ako je to uopšte bitno, najefikasniji u redovima Budućnosti Noris Kol sa devet, po sedam su dodali Džekson, Gordić, Bitadze i Vilijams.

Domaći su pogodili 16 trojki, najefikasniji sa 21 poenom Rivers.

Pitamo se nekad imali smisla igrati ABA ligu kad nije postojala želja da se peta utakmica organizuje u fer i sportskom ambijentu. Razni pritisci i gostovanja u jutarnjim programima Zvezdinog ‘vlasnika’ Čovića su direktno uticali na sve utakmice od polufinala ABA lige.

Ostaje žal što ne možemo sportski čestitati osvajaču trofeja koji je puno uložio u tim da se vrati u Evroligu, i ciji su se igraci sportski borili, jer će zauvijek ostati senka nad trijumfom u reziji njima nadredjenih.

Recent Posts