lokne

Sitne lokne su ponovo in: Evo kako da ih napravite kod kuće!

Prelomljeni talasi su unazad nekoliko godina vladali svetom frizura, ali sa 2020. godinom dolazi novi/stari trend kovrdža!

 

Najlakše ćemo objasniti o čemu se radi ako te podsetimo lokni glumice Dženifer Grej iz filma Prljavi ples. Ona je tada nosila baš takvu frizuru koja se iz 1980-ih ponovno vraća među trendove.

 

Mnoge ikone te dekade, od Madone i Šer do Meg Rajan, kovrdžale su kosu baš ovako, a ako i vi želite da isprobate ovaj ženstveni trend, evo šta treba da znate!

foto: Profimedia

Za ovakvu frizuru nije striktno potreban odlazak kod frizera

 

Možete je i sami napraviti kod kuće. Potrebni su vam starinski metalni vikleri s gumicama ili stajler za sitne kovrdže, kao i lak za kosu.

KO SE KRSTOM KRSTI, TAJ KRSTOVDAN POSTI: Danas je zimski Krstovdan, dan strogog posta! Na ovaj dan valja oprati sav veš

Kosa se kovrdža na dva načina

 

1. Sa metalnim viklerima

 

Operite kosu i dobro je prosušite peškirom, zatim se očešljajte. Ako vam je kosa tanka, nanesite malo pene ili spreja za volumen. Nakon toga odvajajte pramen po pramen i umotavajte u metalne viklere s gumicom. Kada celu kosu uvijete u viklere, zamotajte kosu maramom. Pustite da odstoji preko noći, a ujutro sve skinite. Frizuru finiširajte širokim češljem i lakom za kosu.

Bela Hadid
Bela Hadidfoto: AP / Evan Agostini

2. Pomoću uređaja za sitne lokne

 

Operite kosu i osušite je dobro fenom, zatim odvajajte pramen po pramen i motajte oko uvijača. Pramen držite oko minut na uvijaču ili kada osetite da je dovoljno toplo. Na kraju po potrebi rasčešljajte kosu širokim češljem i fiksirajte lakom.

 

Frizerski saloni, pak, ovu frizuru prave “dugotrajnijom” – pomoću mini vala.

 

Ovu frizuru rado nose mnoge slavne devojke poput Rite Ore, Tejlor Svift, Bele Hadid… Loknama daje prirodan izgled i deluje na svaki tip kose, samo je bitno da je kosa duža od deset centimetara.

Recent Posts