SIRIJAC VEĆ 7 MJESECI PUTUJE NA KONJU DO MOSKVE, A IMA SAMO JEDAN CILJ: Putinu će pokloniti najdragoceniji poklon (VIDEO)

Poznati sirijski putnik Adnan Azam već sedam mjeseci putuje na konju iz Damaska u Moskvu da bi zahvalio ruskom narodu za podršku njegovoj zemlji tokom rata i poklonio predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu čistokrvnog arapskog konja.

U aprilu ove godine Azam se uputio iz Damaska u Moskvu preko Bagdada i Teherana, odnosno, zemalja koje su pružile podršku Siriji tokom rata.

“Prešao sam na konju već gotovo 6.000 kilometara. Posjetio sam, prije svega, Bagdad, Teheran, u Rusiji – Dagestan, Čečeniju. Posle Rostova sledi Voronjež, a mislim da ću 15. januara sledeće godine biti u Moskvi“, rekao je Azam.

FOTO: AP

On je ispričao kako njegovo putovanje nije nimalo lako. „Kada sam prolazio kroz Iran, bilo mi je veoma vruće, termometar je pokazivao i do 55 stepeni. U Rusiji je sada prilično hladno“, naveo je Azam.

بك وبامثالك يشمخ الوطن ويعتز كل سوري حر شريف بسوريته بامثالك يصنع التاريخ الحقيقي للصمود والانتصارات وإرادة الحياة…

Gepostet von ‎اياد حمزة‎ am Mittwoch, 27. November 2019

Teško mu je da savlada i jezičke barijere, kao i da nađe prenoćište, jer se dešava da naiđe na gostoljubive domaćine koji ga primaju u svoje domove, ali povremeno je prinuđen i da spava na ulici.

جامعة روستوف روسيا

Gepostet von Adnan Azzam am Samstag, 30. November 2019

“Činim sve što mogu da bih stigao do Moskve s glavnim ciljem – da u ime Sirijaca zahvalim narodu koji je bio uz nas tokom rata i da poklonim predsjedniku Putinu arapskog konja. To je za nas najdragoceniji dar“, rekao je Azam i objasnio da je konj za Sirijce simbol pobjede.

Azam planira da se, kada završi misiju, vrati u Siriju i da se lati montaže dokumentarnog filma koji snima tokom puta.

Ovo mu nije prvo putovanje. Pre 30 godina Azam je na konju iz Sirije putovao u SAD, gdje se susreo s predsednikom Ronaldom Reganom.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Facebook/Printscreen

Recent Posts