Šatori

ŠATORI UKLONJENI “To je bila simulacija”

Šatori u krugu Kliničkog centra u Podgorici ne bi se koristili za smještaj pacijenta, već isključivo za odlaganje infektivnog zaštitnog materijala, odnosno zaštitne opreme i na taj način danas je napravljena jedna simulacija, kazao je direktor KCCG Jevto Eraković.

On je u Dnevniku TVCG kazao da u KCCG razmišljaju o svim mogućim scenarijima.

“Ono što je konstatovano danas na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti je da je naš zdravstveni sistem apsolutno spreman, naravno i KCCG, za bilo koju situaciju”, kazao je Eraković.

Dodao je će zdravstveni sistem nastaviti da prati situaciju, budući da je virus stigao blizu naših granica.

“To ne treba da nas brine, spremni smo u stručnom kadrovskom i prostornom kapacitetu, imamo odgovarajuću opremu”, naveo je direktor KCCG.

Poručio je da građani Crne Gore mogu biti sigurni u zdravstveni sistem.

“Ovo je izazov koji tek očekujemo, ali siguran sam da možemo da odgovorimo na pravi način”, zaključio je Eraković.

Iz Kliničkog centra su danas  objasnili da su šatori postavljeni preventivno i da nema mjesta panici.

-Do danas u Kliničkom centru Crne Gore nije dijagnostifikovan nijedan slučaj kod koga je potvrđeno prisustvo koronavirusa. U cilju sprječavanja širenja ove infektivne bolesti, KCCG je preduzeo sve neophodne mjere u skladu sa nacionalnim planom postupanja u slučaju pojave koronavirusa, kazala je PR KCCG Gorica Soković.

Ona je apelovala na građane da budu odgovorni i strpljivi, i da poštuju sve savjete i preporuke nadležnih institucija i ljekara.

Recent Posts