Sad je i zvanično – najbolji film svih vremena!

Poklon za 15. rođendan kultnog filma Kventina Tarantina – titula najboljeg!

Kultni film Kventina Tarantina “Kill Bill” danas slavi 15. rođendan. Priča o Mladi koja se budi iz kome nakon što su joj Bil i ubice pucale u glavu na vjenčanju i kreće u osvetnički pohod, oduševljava svijet deceniju i po i sada je i zvanično proglašen za “najbolji ikada”.

“Kill Bill” je upravo proglašen za najbolji film svih vremena u anketi “Watch and listen” magazina – bolji čak i od “Građanina Kejna”!

“Kill Bill” je zamišljen kao četvorosatni film – ipak, kada je Tarantino shvatio da ima previše scena koje želi da snimi, i da neće sve ni stati u ta epska četiri sata, odlučio je da objavi film iz dva dijela. Ko ne zna – Kill Bill je kung-fu, samurajska, vestern priča o plaćenom ubici Crnoj Mambi, koja odlučuje da prestane da se bavi svojim poslom. Ona započinje miran porodični život u Teksasu, ali njenom šefu Bilu se to ne dopada.

Pronalazi je na dan njene svadbe, kada je Mlada već u poodmakloj trudnoći i ubija goste i puca joj u glavu.

Mlada uspijeva da preživi i kreće u nemilosrdnu osvetu…

Sada da krenemo sa zanimljivostima!

Mlada kao švajcarski sat!

Kada O-Ren prijeti Mladi u prvom dijelu govoreći joj “Nadam se da imaš snage – nećeš izdržati ni pet minuta”, ona joj odsijeca skalp za 4 minuta i 59 sekundi!

Ima li “Kill Bill-a” u Petparačkim pričama?

Da – u pauzama između snimanja još jednog Tarantinovog filma s Umom Turman se i rodila ideja o snimanju filmova “Kill Bill”!

Kventin i Uma su pričali kakve filmove vole – Tarantino je rekao da voli kung-fu filmove sedamdesetih, a onda su on i Uma pričali kako bi bilo super da neki film počne tako što se u kadru vidi prebijena mlada…

“Je*e im se” manje nego inače

Kill Bill je prvi film Kventina Tarantina u kojem se čuveno “fuck” izgovara manje od sto puta. Bezobrazluk u ovom filmu je svjeden tek na 17 psovki!

On nije bio prvi na listi

Kventin Tarantino nije odmah pikirao Dejvida Karadina za ulogu Bila – prije njega je želeo Kevina Kostnera, potom Džeka Nikolsona, Kurta Rasela, Mikija Rurka, Berta Rejnoldsa i Vorena Bitija, koji je na kraju rekao “ne razumijem o čemu se radi u filmu”

U 99. se razveo posle 77 godina braka zbog jednog pisma

Iščupaj oko i smij se!

Ovako je razmišljala Deril Hana, koja u filmu igra El. El je trebalo samo da vrišti kada joj Mlada iščupa oko, ali je Hana mislila da bi bilo smiješno da se zaleti u zid, jer će to nasmijati reditelja. Bila je u pravu – smijao se i zadržao scenu!

Gdje su prostitutke?

Kada Tarantino želi da snimi scenu u bordelu, on unajmi prave prostitutke. Kada se Mlada nalazi s Estebanom u bordelu,  ne nalazi se u filmskom studiju uređenom da liči na bordel… nalazi se u pravom bordelu u Meksiku, gdje se u kadru mogu vidjeti prave radnice.

(Mondo)

Recent Posts