Turska i Rusija

Ruski turisti se vraćaju na Turske plaže, samo prvi dan 80 aviona

Pošto su Turska i Rusija dogovorile ponovno uspostavljanje avio saobraćaja između dvije zemlje, Ruski turisti opet biraju Mediteran i Antalijsku regiju kao svoju opciju za suguran odmor u doba pandemije korona virusa.

Direktni letovi sa nekoliko Ruskih aerodroma su otvoreni prema Antaliji i popularnoj Muğla provinciji, Bodrumu i Dalamanu u toku jučerašnjeg dana. Letovi za Istanbul su krenuli od prvog avgusta.

Turska je bila omiljena destinacija Rusa prošle godine kad je skoro 7 miliona Rusa došlo da provede ljeto na Turskoj obali.

Antalijiska regija kad srce Turskog turizma (kao što je to Budva u Crnoj Gori) sa svojim plažama sa plavim zastavicama, mnogo istorijskih znamenitosti i prelijepim pejzažima je ugostila 6 miliona Ruskih turista u 2019toj.

Po podacima aerodromskih zvaničnika ukupno 23.000 Ruskih turista je pristiglo samo juče u toku prvog dana uspostave saobraćaja na aerodrom u Antaliji.

‘Osim 80 letova iz Rusije, 20 letova iz Njemačke, 20 iz Ukrajine i 30 uz Velike Britanije su po rasporedu stigli juče’, izneo je Fraport TAV Antalya Airport General Manager Deniz Varol.

Aeroflot otkazao sve letove za Tivat u 2020., ruska vlada ne da ni drugim njihovim kompanijama da lete za CG

Ukupno 45.000 turista koji iz Rusije, Velike Britanije, Njemacke i Ukrajine stigli u Antaliju bi skoro popunili maksimalan kapacitet Budvanske rivijere od 60.000 gostiju u danu iz 2019 god.

Turci su, sa partnerima sa glavnih emitivnih tržišta Rusima, Englezima, Njemcima i Ukrajincima, dali jako dobar primjer kada da se osim ponovnog uspostavljanja avio saobracaja odradi i odlična priprema i aktivacija da već od prvog dana rezultati budu vidljivi i na opšte zadovoljstvo.

Izvor: MontenegroClick

 

Recent Posts