RUSKA AKUPRESURA: Pritisnite palcem OVE TAČKE na DLANU i prestaće GLAVOBOLJA i još 5 bolesti

Ovaj način samostalnog lečenja pokazao se kao veoma efikasan što je potvrđeno u praksi, ali je njen značaj potvrdila i moderna medicina. Za ovu drevnu metodu isceljenja potrebni su samo prsti i malo truda

Prekomerno znojenje

Akupresurna tačka koja ublažava neprijatno znojenje nalazi se na spoljnoj strani cevanice, tačno oko pet centimetara iznad skočnog zgloba. Pomoću kažiprsta srednjom jačinom pritiskajte i lagano masirajte ovu tačku ne obuhvatajući nogu. Postupak treba redovno ponavljati dok problen ne nestane.

Hronični umor

Ako ste hronično umorni, možda ova metoda može da vam pomogne. Uhvatite mali prst desne ruke između kažiprsta i palca lijeve ruke.

Vrhom palca pritisnite ispod jagodice i ode umor!

Vrhom palca jako pritisnite tačku na prevoju ispod jagodice. Proceduru ponavljajte jedan sat, ili dok problem koji vas muči ne nestane.

Strah i panika

Pritiskom na akupresurne tačke mogu se zaustaviti napadi panike i bezrazložnog straha. Akupresura se izvodi u sedećem položaju. Kažiprstom obe ruke istovremeno masirajte tačke na obe noge sa spoljne strane kolena. Masirajte ovaj deo pet minuta lakim pritiscima.

EKSKLUZIVNO! MILICA TODOROVIĆ MOJA BORBA SA KORONOM

Palčevi za glavobolju
Palčevima pritisnite područje iza slepoočnice, oko jedan centimetar iza linije rasta kose. Lagano kružite dvadesetak puta uz duboko disanje. Pritiskom na ove tačke se preventivno deluje na glavobolju.

Smetnje pri varenju

Između kostiju palca i kažiprsta, s unutrašnje strane dlana, nalazi se područje povezano sa želucem. Redovnim tretiranjem ove tačake rešićete se svih želudačnih tegoba, poput pojačanog lučenja kiseline ili sporog varenja.

Napetost i išijas

Tačka za masažu nalazi se na korenu srednjeg nožnog prsta. NJenom aktivacijom poboljšavamo rad išijasnog nerva koji je često slabije prokrvljen, uglavnom zbog nedostatka kretanja.

(magazin.novosti)

Recent Posts