bolest

Rosa pobijedila bolest, konačno živi bez dijalize

Priča Nikšićanke Rose Knežević koja se sedam i po godina borila sa opakom bolešću bubrega, konačno je dobila srećan epilog. Nakon dugogodišne borbe i pomoći drugih ljudi, ova hrabra djevojka konačno živi bez dijalize.

Osuđena na dijalizu punih sedam godina. Ali, nikad ne prestajući da vjeruje. Rosa danas s osmjehom punim nade korača u neki novi život, zahvaljujući uspješno obavljenoj transplataciji u Bjelorusiji krajem maja.

“Prvih dana nijesam mogla da vjerujem da više ne idem na dijalizu, sad se nekako trudim da i ne mislim na taj period, da sve to bude zaboravljeno”, kaže za TVCG Rosa Knežević.

Dječak razbio nos trčeći za Salahom, a reakcija popularnog fudbalera oduševila

Prisjeća se momenta kada je iz Bjelorusije stigao poziv. Imala je svega 15 sati da stigne na transplataciju bubrega koju je čekala.

“Ne mogu da znam šta sam sve u tom trenutku pomišljala, mislila sam samo da stignem na vrijeme. Bilo je to ostavarenje sna. To je bilo nevejrovatno, činilo mi se da svaki minut prolazi mnogo brže, nikad mi vrijeme nije brže prošlo. Samo sam žurila da stignem što prije”, kaže ova hrabra žena.

Operacija i postoperativni period od dva mjeseca nijesu bili ni malo laki. Izloacija, stroga isrhana i terapija. No, sve je to kaže ona, sitinica, naspram godina vezanih uz aparate. Nakon svega, vjeruje da njena borba nije bila uzaludna i da je poslala jaku poruku svima koji sada prolaze ono što je ona prošla.

“Poslije sedam i po godina dijalize, i godinu prikupljanja novca, velikog truda, svega onogo što sam proživjela u zdravstvu, koliko sam bila u lošoj situaciji i koliko sam se loše osjećala, kakvih je sve bilo komplikacija, poslije svega toga ja sam pobijedila i mislim da je to pravi primjer, da treba ljudi da vjeruju u sebe, da se bore i da idu ka svom cilju”, ističe Rosa.

Ova davdesetosmogodišnja Nikšićanka provela je najljepše godine mladosti u borbi sa opakom bolešću, ali nije bila sama. Uspjela je i zahvaljujući ljudima dobrog srca koji su brojnim donacijama spasili jedan život.

Recent Posts