Revija mjuzikala od 26. januara u KIC-u

Filmski repertoar Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ ove godine počeće revijom najpoznatijih mjuzikala pod nazivom „Mjuzikl – filmska rapsodija II“.

Revija biće održana od 26. do 29.januara, u Sali DODEST, sa početkom u 20 časova, a ulaz je besplatan.

U ponedjeljak, 26.januara reviju će otvoriti mjuzikl „Priča sa zapadne strane“ (1961) režisera Džeromi Robinsa (Jerome Robbins) sa pričom o Portorikanki (Natalie Wood) i Amerikancu (Richard Beymer) koji proživljavaju sudbinu Romea i Julije jer pripadaju različitim sukobljenim njujorškim uličnim bandama. Film je osvojio deset „Oskara“, među kojima i onaj za Najbolji film te godine.

Mjuzikl „Momci i cure“ (1955) u kojem se u glavnim ulogama pojavljuju američki filmski glumac Marlon Brando i pjevačka legenda Frenk Sinatra (Frank Sinatra) biće prikazan narednog dana, tačnije u utorak, 27.januara. Radnja mjuzikla sa odličnom glumačkom postavom je vezana za grupu kockara i kriminalaca, a odvija se u Njujorku. Film je imao četiri nominacije za „Oskara“, a dobitnik je dva „Zlatna globusa“, od kojih je jedan za najbolji mjuzikl te godine.

Mjuzikl američkog režisera Džoela Šumahera „Fantom iz opere“ (2004) biće prikazan u srijedu, 28.januara, u kojem deformisani muzički genije, zvani Fantom počinje da teroriše članove operske trupe. Film je bio nominovan u nekoliko kategorija, kako za prestižnu nagradu „Oskar“, tako i za „Zlatni globus“.

Posljednjeg dana revije, tačnije u  četvrtak, 29.januara biće prikazan mjuzikl„Mama mia“ (2008) reditelja Filida Lojda (Phyllida Lloyd) koji je utemeljen na kompozicijama poznate švedske grupe ABBA, a radnja je vezana za djevojku koja prije svog vjenčanja pokušava otkriti pravi identitet svog oca.

Izvor: CDM

Recent Posts