PROJEKAT VRIJEDAN 250.000 EURA: Ovako će izgledati Dnevni centar za djecu (FOTO)

Tender za izgradnju Dnevnog centra za djecu sa smetanjama u razvoju Golubovci, raspisan je juče od strane UNDP-a.

UNDP koji je Glavnom gradu partner na ovom projektu, zadužen je za tehničku podršku i njegovu implementaciju. Procijenjena vrijednost projekta je 250.000 eura, a rok za dostavljanje ponuda 03. oktobar 2018. godine.

Podsjećamo da je riječ o objektu ukupne neto površine 340,50 m² i bruto razvijene površine 388,66 m². Objekat je arhitektonski riješen kao cjelina dok je funkcinalno podijeljen na četiri glavne grupe prostorija / funkcija koje se menusobno nadopunjuju i povezuju zajedničkim komunikacijama, a to su: prostorije za boravak mlanih štićenika/djece sa smetnjama u razvoju sa zasebnim ulazom koji se nakon uvida u konačan broj i strukturu štićenika može koristiti i kao glavni – zajednički ulaz za sve; prostorije za boravak starijih štićenika / osoba sa invaliditetom sa zasebnim ulazom koji se nakon uvida u konačan broj i strukturu štićenika može zatvoriti ili koristiti interno; zajedničke prostorije sa mogućnošću nesmetanog zajedničkog korišćenja bez ugrožavanja same pojedinačnefunkcije i prostorije za zaposlene uključujući i sanitarne prostorije.

Kuda izaći ( Septemar 14-15) 113 dešavanja ovog vikenda. Izbor je vaš?

Što se tiče ostvarenog kapaciteta, objekat je dimenzionisan za boravak optimalno 28 lica obije starosne grupe, po osnovu normativa u Pravilniku “O bližim uslovima za pružanje i korišćenje, normativima i minimalnim standardima usluga podrške za život u zajednici.

Kapacitet je definisan ukupnom neto površinom svih prostorija za boravak i aktivnosti štićenika isključujući prostorije za specijalističke terapije, kao i prostorije za zaposlene, a po normativu 10m2 po osobi. Dnevni boravci su dimenzionisani da zadovolje standard minimalne površine od 30m2 po prostoriji.

(Volim Podgoricu)

Recent Posts