PROCURILO: Evo kolike će BUDŽETE imati “večiti” u sledećoj sezoni – MILIONI nekom majka a nekom maćeha

Ovogodišnja košarkaška sezona je završina dok nova još uvek nije blizu početka, ali već se uveliko zahuhtava atmosfera, posebno zbog dešavanja od ovog vikenda, kada je objavljeno da će Kori Volden napustiti Partizan i pojačati Crvenu zvezdu, kao i konačnog buđenja Partizana i zahtjeva za izbacivanjem FMP iz Jadranske lige (kao drugog tima Zvezde) spekuliše se i o tome kolike budžete će dva beogradska “večita” rivala imati pred narednu sezonu.

ZAVRŠENA SJEDNICA KLUBOVA ABA LIGE: NAJVAŽNIJA TEMA, ULTIMATUM PARTIZANA, NIJE STAVLJENA NA DNEVNI RED…

Kako saznaju pojedini beogradski mediji, budžet crno-belih za narednu sezonu trebalo bi da bude 3.000.000 eura.

To smanjenje, u odnosu na ono koliki je budžet zapravo trebalo da bude, “stupilo je na snagu” zbog pandemije korona virusa, a posebno zbog toga što naredne sezone crno-beli neće igrati Evroligu, za šta je takođe Covid-19 glavni krivac.

Došlo se i do informacija koliki je Zvezdin budžet, a u toj namjeri došli smo do dva podatka. Prema jednim izvorima, on bi trebalo da iznosi preko 14.000.000 eura, odnosno oko 4,5 do 5 puta veći nego Partizanov.

Međutim, neka druga saznanja do kojih su pojedini mediji došli, govore da bi država Srbija za crveno-bele trebalo da izdvoji minimalno 9.000.000 eura, odnosno, tri puta više od Partizana.

Iako ovo i dalje nisu zvanične informacije, vjeruje se da odstupanje od njih do početka sezone ne bi trebalo da bude veliko.

Kako će to uticati na Crnogorske prestavnike Budućnost i Mornar koji takodje imaju najviše ambicije i prave konkurentne timove za narednu sezonu.

(srbijadanas-montenegroclick)

Recent Posts